ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥ ΤΙΜΗΤΙΚΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΑΠΟ 18/6/2019 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ....ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ...Αρηϊφάτους Θεοί τιμώσιν και άνθρωποι...( Αυτούς που έφαγε ο πόλεμος (Άρης), πρέπει να τους τιμούν και οι θεοί και οι άνθρωποι - Ηράκλειτος.)

Αναφορικά με το πιο πάνω τιμητικό αίτημα, παρελήφθη απαντητική επιστολή, από τον Δήμο Λάρνακας στις 10 Απριλίου 2020. 

ΘΕΜΑ: ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΜΙΚΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΎ ΧΏΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΉ δΡΟΣΙΆΣ ΓΙΑ ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ ΠΡΟΤΟΜΉΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΑΚΗ ΑΝΤΩΝΑ ΗΡΩΑ ΤΟΥ 1974.

Αγαπητέ κ. Αντωνά,

Έχω οδηγίες να αναγερθώ στις επιστολές σας ημ. 18/6/2019 και  3/12/2019 σχετικά με το πιο πάνω θέμα και να σας πληροφορήσω ότι το αίτημα σας έχει παραπεμφθεί στην αρμόδια Επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου για εξεταση.

Στη συνέχεια θα επικοινωνήσει μαζί σας αρμόδιος Λειτουργός για να σας ενημερώσει σχετικά με τις εξελίξεις ή και τις ενέργεις που έχουν ληφθεί. 

Αν χρειάζεσθαι περαιτέρω πληροφόρηση είμαστε στη διάθεση σας 

Με εκτίμηση

Α. ΛΟΥΚΑ 

ΑΝ. ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΗ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΚΥΠΡΟΣ, ΕΣΤΑΛΗΣΑΝ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ ΣΕ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ....Η ΠΛΕΟΨΗΦΙΑ ΤΟ ΕΚΤΙΜΗΣΕ ΜΕ ΘΕΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ. ..(ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ, Γ ΜΕΡΟΣ WWW.LEDRASTORY.COM - ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΕΡΙ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΩΝ Δ ΜΕΡΟΣ ΠΙΟ ΚΑΤΩ.)...ΜΙΑ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΠΑΞΙΩΘΗΚΕ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙ ΕΣΤΩ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ.....!-----------------------------------------------------------------------------ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ, ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ -ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΟΠΩΣ, ΕΑΝ ΤΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΕΝΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΕΜΕΝΑ, ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΕΛΛΩΝΤΑΙ ΕΝΟΧΛΟΥΝ, ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ ΣΑΝ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ.....Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΤΑΣΕ ΠΕΡΙ ΤΙς 8000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΠΕΡΙΠΟΥ 1500 ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΜΑΣ, ΟΜΑΔΕΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ, ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ κ.ά.π. ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΝΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ, ΕΧΟΥΝ ΡΕΚΟΡ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ SHARES KAI LIKES. ΜΟΛΙΣ 5, ΝΑΙ ΠΕΝΤΕ ΑΤΟΜΑ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ! ΕΝΑ ΑΠΕΙΡΟΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ..... ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟ ΕΞΑΓΕΙ ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΘΕΤΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ....;;;;

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ:

ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΜΕΣΑ ΔΕΧΟΜΑΙ ....ΠΑΡΑΙΝΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ "ΗΠΙΩΤΕΡΑ" ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥΡΚΩΝ,  ΔΗΛΩΝΩ  ΟΤΙ ΑΠΟΤΙΩΝΤΑΣ ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ Ε/Κ  ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΕΝΤΕΣ, ΣΤΟΝ ΗΡΩΑ ΑΔΕΛΦΟ ΜΟΥ, ΣΤΕΝΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΑΚΑΘΕΚΤΟΣ, ΝΑ ΚΑΤΑΧΩΡΩ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ ΑΛΗΘΙΝΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ.

AIΣΘΑΝΟΜΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΠΩΣ .....ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΕΧΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ....Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ,  ΑΛΛΑ ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ  ( Του διαπρεπούς  Νεοκλή Σαρρή),  ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΗΠΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΕΙΝΑΙ  ΟΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ........ ΚΑΙ ΝΟΙΩΘΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΟΧΕΣ....!

( SEARCH ΓΝΩΜΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ ΔΙΑΠΡΕΠΩΝ ΣΟΦΩΝ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ  ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ ΚΑΙ ΚΑΤ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ  ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ. .....ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.  Λούθηρος  )

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΕΣΩ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΩΝ. ( ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ  ΝΟΥΘΕΤΟΥΝ  ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ...)  Θουκυδίδης.

ΟΛΒΙΟΣ ΟΣΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΗΣ ΕΣΧΕΝ ΜΑΘΗΣΙΝ. Ευριπίδης.

ΘΑΡΣΕΙ. ΛΕΓΩΝ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ ΟΥ ΣΦΑΛΕΙ ΠΟΤΕ.......Σοφοκλής

ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ  ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΟΜΠΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΕΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΝΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙ ΑΔΥΝΑΜΩΝ ΛΑΩΝ,  ΞΕΧΝΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΗΤΤΕΣ, ΑΠΟ ΜΙΑ ΦΟΥΧΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ, ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΑΡΙΘΜΕΙ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ....ΝΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ...ΗΤΤΕΣ ΤΟΥΣ....ΑΡΚΕΤΕΣ  ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΗ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΚΥΠΡΟΣ. ΣΕΛΙΔΕΣ  369 - 449.

ΤΙΤΛΟΣ: 

TURKEY: COK UTANC VERICI ZAFERLER - COK UTANC VERICI YENILGILE

 

ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ: Χαιρόμαστε για την υποστήριξη σε ...λόγια ( παλαιότερα μας................, τώρα μας "ηγάπησαν"...) από τους άσπονδους φίλους και συμμάχους Αμερικάνους οι οποίοι σήμερα έχουν τεράστια ωφέλη από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων στην Κυπριακή ΑΟΖ...( Πλεοψηφία Εταιριών Αμερικανικών συμφερόντων) Δηλώνουν λοιπόν ότι στα έσοδα από την εκμετάλλευση θα πρέπει να υπάρξει συνδιαχείρηση με τους ΤΚ και να διαμοιρασθούν ισομερώς ( Κατά το δόγμα και Ερντογάν.)....στις δύο κοινότητες, χωρίς να λαμβάνουν καθόλου υπ όψιν ότι σήμερα η ΤΚ είναι μολις το 9.8%στο σύνολο του Κυπριακού πληθυσμού. Δηλαδή στην Αμερική κυριοι, αλλά και με βάση αυτά που λέει ο Ερντογάν, μέτοχοι σε Αμερικανικές ή Τουρκικές εταιρείες του 9.5% λαμβάνουν μερίσματα του 50% επί των κερδών.....;;;;. Ποιά Πανεπιστήμια και ποιοί εμπορικοί νόμοι το ωρίζουν αυτό;;; Μα δεν υπάρχει κανείς αρμόδιος να δώσει μια τεκμηριωμένη αποστομωτική απάντηση; Με βάση τότε τις συμφωνίες Ζυρίχης Λονδίνου η αναλογία συμμετοχής των ΤΚ στο Κυπριακό Κράτος ακόμη και στην κρατική διοίκηση ήταν 70% ΕΚ και 30% ΤΚ.( Το 1960 οι ΤΚ ήταν περίπου το 18%) ...το 2015 ΕΚ 701000 74.5%. ΤΚ 91800 9,8%.....Υπόλοιπο ποσοστό ξένοι .......Προσέξτε, τις δηλώσεις όλων ...*συβιλλικές και δελφικές.....Δεν υπάρχει στο διπλωματικό τους λεξιλόγιο το Fair sharing, or, based to proportion of population, or, depending of population, or, rigtly so......αλά Ερντογά paylasim (Διαμοιρασμός) 50-50%, hisse sirketleri ( Ισότιμοι εταίροι), Turkiye garantoru....( Η Τουρκία εγγυητής)..Ο λύκος λοιπόν ...θα φυλάει τα πρόβατα ...όπως το 1974, που τα κατασπάραξε....Αχ ...καημένε μου λαέ ...καλέ και αγαπημένε, πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε. (Σολωμός).....Υποσημείωση: Μεταξύ σοβαρού και αστείου...Δηλαδή αν και οι μειονότητες των φίλων Λατίνων Μαρωνιτών, Αρμενίων κ.ά. απαιτήσουν και αυτοί το 50%, υπό καθεστώς πτώχευσης θα οδηγηθεί το Κυπριακό Κράτος......! *Σίβυλλα, στην αρχαιότητα όποια γυναίκα με μαντικές ικανότητες, που έδινε αινιγματικές ή διφορούμενες ερμηνείες και απαντήσεις.

Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να συντρίψεις τον εχθρό σου, να τον κάνεις να συρθεί στα πόδια σου και  να δεις τις πόλεις του να γίνωνται στάχτη, τους αγαπημένους του να κλαίνε και τις γυναίκες του στις αγκαλιές μας. Τζέγκινς Χαν ( Καθολικός ηγέτης). Τον θεωρούν εθνοπατέρα οι  Τούρκοι, όπως και τον  όμοιο του βάρβαρο *Αττίλα, εξ ου και το όνομα της εισβολής στη μαρτυρική Κύπρο, που δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από τις βαρβαρότητες των προγόνων τους.......

*Κατά την γνωστή Μάχη των Εθνών ( Συνασπισμένα Χριστιανικά Έθνη.) στα Καταλαϋνικά πεδία ο Αέτιος, κατατρόπωσε τον υπέρτερο στρατό του Αττίλα το 451. Μετά την ντροπιαστική αυτή ήττα ο στρατός  του διαλύθηκε και ο ίδιος ταπεινωμένος πέθανε σε δύο χρόνια. Σβήστηκαν τα ίχνη του....Θεία  Δίκη.

Της μοίρας τα μελλούμενα, για τους Τούρκους και στη Κύπρο.

Τούρκοι διαβήκαν, χαλασμός, θάνατος  πέρα ως πέρα...Από εδώ πέρασαν Τούρκοι...(1828,  Βίκτωρ Ουγκώ - Το Ελληνόπoυλο. Σφαγή της Χίου.)

Κοράνι. 8.12....Ο Αλλάχ είπε...Είμαι μαζί σας. Θα σπείρω τρόμο στις καρδιές των απίστων ...Τσακίστε τους λαιμούς τους, σακατέψατε τα ακροδάκτυλα τους.....

Κοράνι. 33.26. Και εκείνους τους ανθρώπους της Βίβλου, Εβραίους και Χριστιανούς...σκοτώστε τους και πάρτε αιχαμαλώτους.......Και άλλες εκατοντάδες απεχθείς αιμοβόρες εντολές ...

( Από μεταφρασμένο Κοράνι.)

Σημειώνεται ότι η φανατική Ισλαμίστρια  Σουνίτισσα, Φαλαφίστρια Εμινέ Ερντογάν έχει αποστηθίσει όλα τα εδάφια του Κορανιού γραμμένου από ~επιφοίτηση~ του Μωάμεθ,  περί  απίστων και τα απαγγέλλει κατα την διάρκεια των προσευχών της με τον σύζυγο της.

 

* Σύμφωνα με τον Γάλλο ιστορικό Ζαν Πωλ Ρου το όνομα του Αττίλα έχει Τουρκογερμανική προέλευση, ρίζα Ata = Πατέρας καί το ila που σημαίνει Μικρός Πατέρας των Λαών.......(Απόσπασμα ιστορικό από κείμενα Μηχανή του Χρόνου.) Οι Τούρκοι τιμούν κα δοξάζουν τον Αττίλα και τηρούν τις εγκληματικές του παρακαταθήκες .......Το τέλος του Αττίλα σημειώνεται ότι ήταν άδοξο και η παγκόσμια ιστορία τον κατατάσσει ανάμεσα στους πλέον αιμοσταγείς βαρβάρους.......

*Επ ευκαιρία, Πρόεδρε της Τουρκίας, όπως γνωρίζετε το έγκυρο ODATV.COM κ.ά. δημοσίευσαν ότι κατέχετε πλαστό δίπλωμα Πανεπιστημιακών σπουδών. Με βάση την Τουρκική νομοθεσία, πρέπει ο Πρόεδρος της Τουρκίας να κατέχει Πανεπιστημιακούς τίτλους, να είναι σοφός και λόγιος, για να κυβερνά με λογική και σύνεση......Το κόμμα Λύτρωση του λαού HALKIN KANTULUS PARTISI σας υπέβαλε μήνυση και απαίτησε την κατάθεση του πτυχίου σας στα δικαστήρια εδώ και αρκετό καιρό .....Φωνή βοώντος εν τη ερήμω, ουδεμία απάντηση εκ μέρους σας. Καλά ξεμπερδέματα. Search Πλαστό πτυχίο Ερντογάν. Σημειώνεται ότι με βαση τα δημοσιεύματα, κανείς καθηγητής του MARMARA UNIVERSITESI τότε, δεν θυμάται τον Ερντογάν σαν φοιτητή, πλην εάν έλαβε το πτυχίο δια αλληλογραφίας....

ΕΚΤΑΚΤΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

ΟΙ ΠΛΑΣΤΟΙ ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΕΡΙ ΑΟΖ. ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ. ΔΩΘΗΚΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ΑΣΠΟΝΔΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ.

ΜΑ ...ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΟΥΜΕ....; Η ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ..ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΛΑΣΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΚΑΙ  ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΟΖ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ..........ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΧΑΡΤΩΝ.

 

ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟ ΕΣΧΑΤΗ ΙΚΕΣΙΑ .(. ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ.)

ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗ.

Προτού καταθέσω κάποια κείμενα και φώτο περί ηρωισμού και αυτοθυσίας των Ελλήνων Κυπρίων το 1974, θα γράψω συνοπτικά κάποιες ελάχιστες ενδεικτικές αναφορές όσον αφορά τον Ένδοξο Απελευθερωτικό Αγώνα της ΕΟΚΑ 55-59, για Αυτοδιάθεση και Ένωση.

Ο 17χρονος μαθητής, αγωνιστής, ποιητής Ευαγόρας Παλληκαρίδης.όταν δικαζόταν από τους Άγγλους δυνάστες δικαστές τους είπε ..Ξέρω ότι θα με κρεμάσετε...ζητώ την Ελευθερία και τίποτα άλλο..( 14 Μαρτίου 1957) και προσθέτει για τους συμμαθητές του ... Θα πάρω μια ανηφοριά, θα πάρω μονοπάτια, να βρω τα σκαλοπάτια που παν στην Λευτεριά....Μην κλάψετε στον τάφο μου ..Δεν κάνει να με κλαίτε, λίγα λουλούδια του Μαγιού σκορπάτε μου στον τάφο μου,...Μου φτάνει αυτό μονάχα....

Γρηγόρης Αυξεντίου, ο Σταυραετός του Μαχαιρά...( 3 Μαρτίου 1957) 27 χρονών. Όταν τον περικύκλωσαν εκατοντάδες Άγγλοι και του ζήτησαν να παραδωθεί...Μολών λαβέ τους είπε και συμπλήρωσε ...Γνωρίζατε πως πολεμούν οι Έλληνες, τώρα θα μάθετε και πως πεθαίνουν...

Κυριάκος Μάτσης, περικυκλώθηκες στο κρησφύγετο του στις 19 Νοεμβρίου 1958...Όταν οι εκατοντάδες Άγγλοι του φώναξαν να παραδωθεί...Μολών Λαβέ..Αν θα βγω, θα βγω πυροβολώντας...

Μάχη του Αχυρώνα του Λιοπετρίου, το νέο χάνι της Γραβιάς..Τα 4 περικυκλωμένα παλληκάρια στις 2 Σεπτ. 1958, Κάρυος, Παπακυριακού, Πίττας, Σαμαράς όταν οι κατακτητές τους ζητούν να παραδωθούν...Μολών Λαβέ τους απάντησαν ...και σας παραδίδουμε τα παλιά μας υποδήματα όπου σας έχουμε γραμμένους...και πέταξαν στα μούτρα των Άγγλων ...τα παλιά τους άρβυλα...Η μανα του Κάρυου από μακρυά τους φώναξε...Παιδιά μου σαν Έλληνες να πολεμήσετε...

Μιχαλάκης Παρίδης..ο φλογερός αγωνιστής και ποιητής, περικυκλώμενος στο κρυσφήγετο του στην Βάβλα...Όταν οι ΄πολυάριθμοι Άγγλοι, του φωνάζουν να παραδωθεί τους απαντά ...Οι αγωνιστές της Ελευθερίας δεν παραδίδωνται, νικούν ή πεθαίνουν....Και έπεσε μαχόμενος στις 17 Αυγούστου 1958...

Προηγουμένως είχε πει στους συναγωνιστές του:

ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ  ΝΑ ΦΥΓΩ. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΒΓΩ ΕΞΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ. ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ Ο ΔΙΓΕΝΗΣ, ΠΩΣ ΘΑ ΝΟΙΩΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΜΟΥ, ΟΤΑΝ ΜΑΘΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΩΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΛΥΜΕΝΟ...; ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΩ...ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΩ, ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ...ΔΕΝ ΞΑΝΑΠΑΩ ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ....!!

Οι εθνομάρτυρες Μιχαλάκης Καραολής και Ανδρέας Δημητρίου οι πρώτοι απαγχονισθέντες, όταν στην αγχόνη ωδηγούντο ..από τους Άγγλους δυνάστες στα χείλη, είχαν τον Εθνικό Ύμνο και πατριωτικά εμβατήρια...Ήταν στις 10 Μαϊου 1956...

Έγραψε ο Καραολής λίγο προτού απαγχονισθεί...Με απόλυτη ψυχική γαλήνη σας στέλλω τον τελυταίο αποχαιρετισμό. Έχε γεια γλυκειά πατρίδα, δουλωμένο μου νησί, τρανή που ΄χεις και μεγάλη αδούλωτη ψυχή....

Έγραψε και ο Δημητρίου...Δεν με φοβίζει ο θάνατος, γιατί η ζωή είναι περιττή μέσα στην σκλαβιά. Λυπούμαι μόνο που δεν θα δω την Κύπρο Ελεύθερη..Ζήτω η Ελευθερία.

Ω! ΞΕΙΝ ΑΓΓΕΛΛΕΙΝ ΤΟΙΣ ΕΛΛΗΣΙ (ν) ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΟΙΣ ΟΤΙ ΤΗΔΕ ΚΕΙΜΕΘΑ ΤΟΙΣ ΚΕΙΝΩΝ ΡΗΜΑΣΙ ΠΕΙΘΟΜΕΝΟΙ....

Είναι ελάχιστα, αλλά  ενδεικτικά τα πιο  πάνω και εκπροσωπούν όλους τους πεσόντες ήρωες του Απελευθερωτικού Αγώνα των  Έλλήνω Κυπρίων. Αυτοί ήταν, είναι και θα είναι  οι Έλληνες της Κύπρου....

 

Μια επική αλλά και τραγική επέτειος ξεχασμένη και καταχωνιασμένη. 9η Μαϊου 1956. Η παλλαϊκή συμπαράσταση του απλού εύτολμου Ελληνικού λαού στον αγώνα των Ελλήνων Κυπρίων για Ελευθερία. Στις 8 Μαϊου Αγγλικό δικαστήριο στη Κύπρο που συμμετείχε και Τούρκος εισγγελέας καταδικάζει τους πρώτους εθνομάρτυρες Κυπρίους αγωνιστές Καραολή 22 ετών, και Δημητρίου 21 ετών σε θάνατο δια απαγχονισμού. Η Κύπρος σείετε από διαδηλώσεις αλλά και στην Ελλάδα ο αδελφός Ελληνικός λαός, σε όλες τις πόλεις κατά εκατοντάδες χιλιάδες κατεβαίνει στις πλατείες για να καταδικάσει τους Άγγλους και την κατοχή της Κύπρου και την απόφαση των δημίων των λαών αποικιοκρατών, να εκτελεσθούν οι ήρωες. Η φώτο είναι από την μεγαλειώδη συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας. Η υποτελής τότε κυβέρνηση των Αθηνών στους Άγγλους την έπνιξε στο αίμα. 6 νεκροί Έλληνες διαδηλωτές θυσιάστηκαν υπέρ των δικαίων, του αδελφού Κυπριακού λαού......Η αντιπολίτευση τότε απαίτησε....Η κυβέρνηση του αίματος πρέπει να φύγει και καλούσε τον Καραμανλή να παραιτηθεί....Φευ! Την επόμενη μέρα οι δύο μελλοθάνατοι αγκαλιά ώδευαν προς το ικρίωμα τραγουδώντας τον Εθνικό Ύμνο!!!!!!! Επαναλήφθηκε ... ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΟΤΙ " Η ΕΛΛΑΣ ΑΝΑΠΝΕΕΙ ΣΗΜΕΡΟΝ ΜΕ ΔΥΟ ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ, ΤΟΝ ΜΕΝ ΑΓΓΛΙΚΟ. ΤΟΝ ΔΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΝ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΝΑ ΔΙΑΚΙΝΔΥΝΕΥΣΕΙ ΑΠΟ ΑΣΦΥΞΙΑΝ! Ίσχυε και τότε, ίσχυε και το 1974 και ευελπιστούμε ότι δεν ισχύει και σήμερα!

Το αντάρτικο ΕΟΚΑ 55-59. Ο Γεώργιος Γρίβας Διγενής με τους ηρωικούς του αντάρτες στα απόκρημνα βουνά του Τρόοδους ( Ολύμπου).

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΙΜΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΚΑΜΕΝΟ ΑΨΥΧΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΥ ΤΟΥ ΜΑΧΑΙΡΑ, ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΘΑΨΟΥΝ ΜΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ. ΕΤΣΙ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΠΡΙΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ..ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΜΕΤΟΥΣΙΩΝΟΝΤΑΝ ΣΕ ΑΣΒΕΣΤΕΣ ΛΑΜΠΑΔΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΗΡΩΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑΣ...ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΙ ΝΙΚΟΥΣΑΝ....

ΑΓΕΡΩΧΟΙ ΚΑΙ ΕΥΤΟΛΜΟΙ ΟΙ ΗΡΩΙΚΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΕΟΚΑ ΑΤΕΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ......Τομεάρχης ΕΟΚΑ, Ρένος Κυριακίδης, ο θρυλικός Ρωμανός της Πιτσιλιάς....

ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΕΣ ΗΡΩΟΜΑΝΕΣ.

Και ηρωϊκό τέλος απύθμενο...Οι επικοί, λυρικοί, δραματικοί ύστατοι χαιρετισμοί όλων των ηρωομάνων Ελληνίδων Κυπραιώτισσων, όταν κήδευαν τους νεκρούς ήρωες γιούς τους...Δεν γονάτισαν μπροστά στους κατακτητές..., έσκυβαν μόνο για να προσευχηθούν..........!!!

Ενδεικτικά ας δούμε τον αποχαιρετισμό της ηρωομάνας του Αυξεντίου Αντωνούς, που εκπροσωπεί όλες τις μάνες των νεκρών ηρώων. Σημειώνεται ότι οι κατακτητές Άγγλοι, φοβούμενοι την οργή του Κυπριακού λαού δεν παρέδωσαν το άψυχο κατακαμμένο σώμα του ήρωα στους συγγενείς του, αλλά το φυλάκισαν (έθαψαν) στα ιερά Φυλακισμένα Μνήματα, Και νεκροί οι ήρωες νικούσαν.... Αντέξτε να το διαβάσετε....Είναι ωδή αθανασίας.ηρωϊσμού και μεγαλείου ψυχή:

Σήμερον που σ αντίκρυσα,/τζι είδα την ζωγραφκιά σου, /( Φωτογραφία), την τόλμη σου φαντάστηκα τζιαι την παλληκαρκάν σου./ Να μεν σε πιάσου ζωντανόν ,/ τζιη ας ήταν όπως τύχει,/ αφού για την πατρίδα μας το γαίμα σου εχύθην./ Ξύπνα Γληόρη μου να δεις./ που κόντεψεν η Νίκη,/ τζιη εσένα βάλλουσιν μπροστά,/ γιατί σε σεν ανήκει./ Μια μάνα τέτοιου ήρωα,/ εν προσβολή να κλάψει,/ προσβάλλει τον λεβέντη της,/ τζιείνο που θ απολαψει./ Χαλάλιν της πατρίδος μου,/ ο γιος μου η ζωή μου,/ τζιη αφού εν παραδώθηκε,/ τζιαι έμεινε τζιαι σκοτώθηκεν,/ ας έσιει την ευτζιή μου........

Πύρρεια δάκρυα έτρεχαν και πότιζαν τα Κυπριακά αιματόβρεχτα χώματα, από την γαλάζια λαοθάλασσα, που τον αποχαιρετούσε...., όπως συνέβαινε και με τους αποχαιρετισμούς των υπόλοιπων ηρωομάνων, όταν τους γιούς τους ήρωες αποχαιρετούσαν....

Προσθέτω...Όταν Τούρκος αξιωματικός συνεργάτης των Άγγλων, πρότεινε στον λεβεντογερο πατέρα Πλληκαρίδη να πείσει τον γιο του να προδώσει...για να γλυτώσε την αγχόνη, πήρε σαν απάντηση ένα βροντερό ΟΧΙ...κα ι η ηρωμάνα του είπε το επικό..Δεν γέννησα εγιώ , παιδί που θα το πούν προδότη, χαλάλι της πατρίδος μου το γαίμα του παιδκιού μου.....

Η μάνα του Πετράκη Κυπριανού όταν νεκρό φέραν το παιδί της...Έτσι σε ήθελα γιε μου ...να έρτεις ήρωας..Καλό σου ταξίδι....

Η ηρωομάνα Φλουρεντζού Κάρυου, η μάνα που έχασε δύο παιδιά ήρωες, τον ένα πίσω από τον άλλο,  σε σαράντα μέρες τον Γιώργο και Ανδρέα  στην κηδεία του δεύτερου παιδιού,  επικά είπε τον ύστατο χαιρετισμό...Κάθε σαράντα τζιαι ένα γιο ,/ πέμπω εις την θυσία,/ μα εν γονατώ χαμαί,/ παρακαλώ προσεύχομαι ν`αρτει Ελευθερία///

Και άλλα μύρια επικά, λυρικά, ηρωϊκά που ανεξίτηλα είναι χαραγμενά στο Χρυσό Πάνθεο της ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΗΣ ΠΕΡΗΦΑΝΗΣ ΚΥΠΡΟΥ...και χαραγμένα θα παραμείνουν ανα τους αιώνες...

Τι άλλο ηρωικότερο, υπάρχει μετά τις ανεπανάληπτες ωδές αυτές, από τις λεβεντομάνες, που ακούγοντας τα επικά τους λόγια καταλαβαίνεις, γιατί και οι ημίθεοι γιοί τους γεννήθηκαν και πέθαναν ήρωες..

Οι Έλληνίδες Κυπραιώτισσες, τίποτα δεν έχουν να ζηλέψουν από τις ηρωικότερες πράξεις και αυτοθυσία όλων των θρυλικών Ελληνίδων, από αρχαιοτάτων χρόνων...

Σημ. Αυτός ο επικός αγώνας της ΕΟΚΑ  απέδειξε ότι η ενότητα του Κυπριακού λαού αλλά και των ηγετών του Γεωργίου Γρίβα Διγενή και Μακαρίου δημιούργησε ένα θαύμα, το οποίο δυστυχώς είχε και ημερομηνία λήξης....Έγραψε τότε ο μεγάλος επαναστάτης  Φιντέλ Κάστρο στον Διγενή.....Συνταγματάρχα ο αγώνας σου με με έχει γοητεύσει και μαζί χρησιμεύσει ως παράδειγμα για την ελευθερία της δικής μου πατρίδας. Τα θερμά μου συγχαρητήρια. Εύχομαι να βασιλεύσει επι τέλους η Δημοκρατία και δικαιοσύνη στον κόσμο....Μας τιμούσαν οι ξένοι επαναστάτες και εμείς δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε αυτή την τιμή για πάντα. 

Προσθέτω για τις ηρωίδες Κυπραιώτισσες....

Στα απομνημονεύματα του ο Αρχηγός Διγενής έγραψε...Στη Κύπρο ποτέ δεν υπήρξε γυναίκα καταδότης. Η Ελληνίς Κυπρία εφάνη αντάξια των ωραιοτέρων Ελληνικών παραδόσεων...Εις πολύ εμπιστευτικάς αποστολάς εχρησιμοποίουν το γυναικείον φύλο......   Όταν ομιλώ περί νεολαίας περιλαμβάνω τόσο τους νέους όσο και τας νεάνιδας. Αι νεάνιδαι της Κύπρου, όχι μόνο δεν υστέρησαν εις τόλμη  και αυτοθυσίαν αλλά και εφάνησαν πραγματικαί Σπαρτιάτισσες, Σουλιώτισσες, Μεσολογγίτισσες......  

ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΕΝΩΣΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Ο ΠΡΟΑΙΩΝΙΟΣ ΠΟΘΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ, ΜΕ ΑΠΟΚΟΡΎΦΩΜΑ ΤΑ ΕΝΩΤΙΚΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ  ΕΟΚΑ 55-59:

1921, 1930 ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟ 1950 ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕ ΤΟ 95,7 % ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ.( Το δημοψήφισμα ήταν υπό την αιγίδα του Μητροπολίτη Κιτίου Μακαρίου, μετέπειτα Αρχιεπισκόπου και Προέδρου της Κύπρου, με την υποστήριξη όλων των Ενωτικών κινημάτων συμπ. και του ΑΚΕΛ.)

ΚΑΙ ΤΟ 1955 -1959 Ο ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΕΟΚΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ.

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ...ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ, ΤΟ 1959, Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΙΣ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΗ ΖΥΡΙΧΗ ( Ξενοδ. ΝΤΟΛΤΕΡ) ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Α. ΜΕΝΤΕΡΕΣ  ΚΑΙ  ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΙ ΤΕΛΙΚΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΙΣ 19 ΦΕΒ. 1959  ΜΕ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΟΥΤΣΙΟΥΚ.......ΟΙ ΠΕΡΙΒΟΗΤΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΖΥΡΙΧΗΣ - ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΚΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΟΡΑΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΧΥΝΟΝΤΑΝ  ΧΕΙΜΑΡΟΙ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ 55-59  ΕΓΙΝΑ ΟΡΜΗΤΙΚΑ ΠΟΤΑΜΙΑ.....

ΚΑΙ ΤΟ 1974 ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ  ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ....ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΕΓΙΝΑΝ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ....ΠΡΟΔΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΘΗΚΕ Η ΚΥΠΡΟΣ ....ΑΠΟ ΑΔΕΛΦΟΥΣ...ΕΑΛΩ Η ΚΥΠΡΟΣ.......ΤΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΟΝΕΙΡΑ ΕΓΙΝΑΝ *ΚΟΚΚΙΝΑ ΒΑΜΜΕΝΑ ΜΕ ΑΧΝΙΖΩΝΤΑ ΑΙΜΑΤΑ.....ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΥΡΙΑ ......

*Απόσπασμα από λυρικό μου ποίημα ΕΣΧΑΤΗ ΙΚΕΣΙΑ Β Μέρος: 

Οδυρμοί και προσευχές, λυρική απόκοσμη τραγωδία, σταλαγματιές πικρών δακρύων βρέχει, Ερυθρά η θάλασσα βάφτηκε, από αχνίζωντα αίματα, Νεκρά θάλασσα εγίνει......

Κοινοποιηθηκε απο την φιλοκύπρια Ελληνίδα Σοφία Π. Άγνωστου πατριώτη καλλιτέχνη. Συγχαρητήρια.

Και το 1974 ακάθεκτοι οι Έλληνες Κύπριοι με όραμα την ΕΝΩΣΗ, προχωρούν με αυτοθυσία με τα σαράβαλλα τεθωρακισμένα του ΒΠΠ, με ελάχιστα πυρομαχικά κατά των εκατοντάδων σύγχρονων τανκς των μυρίων Τούρκων...Προδώθηκαν, εγκαταλείφθηκαν, κάηκε το σύνθημα της ΕΝΩΣΗΣ, κάηκαν τα παλληκάρια. Εάλω η Κύπρος.

Δ ΜΕΡΟΣ

ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟ ΕΣΧΑΤΗ ΙΚΕΣΙΑ./ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΚΑΤAXΩΡΗΣΗ. ΒΑΡΒΑΡΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ 1974. ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΟΠΩΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΟΝΤΑΝ ΣΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥ ΧΑΡΤΗ JESTINEL/ OPERATION ATTILA. Τop secret Turkish military map - Gok Gizli Turk Askeri Haritasi. O απόρητος αυτός χάρτης ανευρέθη σε αιχμάλωτο Τούρκο Συνταγματάρχη ειδικών δυνάμεων, που συνελήφθη στις μάχες των Βορείων Προαστείων, όπου η Ηρωική Εθνοφρουρά, όχι μόνο κατατρόπωσε τους Βαρβάρους, αλλά και σθεναρά κράτησε τις γραμμές άμυνας Λευκωσίας. Ο Τούρκος κατά δήλωση του ονομαζόταν JESTINEL Savgul ή Sevgum(;). Κατά την σύλληψη του προσπάθησε να καταστρέψει τα εγγραφα, αλλά τον καθήλωσε Κύπριος έφεδρος ανθυπολοχαγός. Τα έγγραφα παραδώθηκαν άμεσα στα χέρια του Γλαύκου Κληρίδη, ο οποίος με την αμέριστο συμπαράσταση όλων των Πολιτικών αρχηγών τα γνωστοποίησε σε διεθνές διπλωματικό επίπεδο. Κρίνεται ότι α) Η σύμπνοια των Πολιτικών αρχηγών και β) Ο ηρωισμος της Ε.Φ. που κρατησε τις αμυντικές γραμμές Λευκωσίας απέτρεψαν τα χειρότερα. Όπως διπιστώνει κάποιος με βάση τις σχεδιαζόμενες επιθετικές ενέργειες των εισβολέων, θα εγκλώβιζαν τους Κυπρίους σε ένα καντόνιο, μεταξύ περιχώρων Πάφου και προαστίων Λάρνακας (Λεύκαρα). Τελικά όλοι Λεμεσιανοί ή μάλλον Πάφιοι θα γινώμασταν....διότι εάν οι υπέρτεροι βάρβαροι σισβολείς έφταναν μέχρι προάστια Λεμεσού κανένα ενδοιασμό δεν θα ειχαν για να την καταλάβουν.. Μια Ν. Ιουστινιανή σε πάτρια εδάφη..ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΕΑΝ Η ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΚΑΤΑΛΑΜΒΆΝΕΤΟ, ΠΡΟΕΛΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΥΛΛΗΡΙΑ ΠΈΡΑΝ ΤΟΥ ΚΑΝΤΟΝΙΟΥ ΚΟΚΚΙΝΩΝ, ΜΕΧΡΙ ΠΑΦΟ. ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΠΡΟΕΛΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΛΕΥΚΑΡΑ....ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΕΧΡΙ ΛΕΜΕΣΟ....

PARTITION ALTERNATIVE........( SAMPLE AMERICAN MAP ) ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΤΜΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΖΑΝ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΣ "ΙΞΙΛΕΙΨΟΥΝ" ( ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ). ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ(;) ΚΑΝΤΟΝΙΑ ΘΑ ΖΟΥΣΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝ ΥΠΗΡΧΑΜΕ.....ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΝΑ ΑΦΗΝΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ( ΑΜΦΙΒΟΛΟ ΔΙΟΤΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΧΑΡΤΗ JESTINEL ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΦΘΕΙ ΚΑΙ Η ΛΑΡΝΑΚΑ ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΔΕΚΕΛΕΙΑΣ......ΤΟ ΚΑΝΤΟΝΙΟ ΠΟΥ ΕΜΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ.) ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΥΝΟΡΑ ΤΥΛΛΗΡΙΑΣ. ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ.....;;;;; ΔΥΟ ΝΕΕΣ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΕΣ Η ΜΑΛΛΟΝ ΜΙΑ ΕΠΙ ΠΑΤΡΙΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ....

ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΟΠΟΥ ΕΜΦΑΙΝΩΝΤΑΙ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΣΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΠΟΥ ΖΟΥΣΑΝ ΙΣΧΥΡΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕ ΚΥΡΙΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ. Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ....ΟΥΔΕΙΣ ΕΠΕΖΗΣΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ. ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΟΙ ΝΑΖΙ ΤΟΝ ΒΠΠ, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΖΗΛΕΨΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΑΥΤΕΣ. Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΠΑΘΗΣ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΝΟΝΤΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΙΣΧΥΡΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑ ΣΠΑΘΗΣ ΝΑ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΟΥΝ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥΣ....ΝΤΡΟΠΗ ΑΛΛΑ .ΜΕΜΟ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΞΑΝΑ LATET UNGUI IN HERBA ....A SNAKE HIDDEN IN THE GRASS....! Η ΑΣΠΟΝΔΗ ΦΙΛΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΣΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΔΩΣΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ....ΑΝΑΜΕΙΝΑΤΕ ...ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΑΦΕΛΕΙΣ ΠΟΛΕΜΙΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.....

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟ.     ( Από βιβλίο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΗ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΚΥΠΡΟΣ)

Αποσπασματικές πληροφορίες και φώτο: Αρχείο Α.Αντωνά από 1974, Σπύρου Παπαγεωργίου, Γ.Τ.Π. Κύπρου, Διεθνής, Τουρκικός, Κυπριακός και Ελληνικός τύπος, Μπόροβικ Άντριου, Κόλιν Σμιθ, Κόλαν Γουάϊτζ,     ( Daily Mirror), Άλεξ Ευθυβούλου. Τζων Μπίαρμαν BBC, Times on live, Μαϊκλ Νίκoλσον, από  σύζυγο του Μπίαρμαν Χίλαρυ ABC, από Τούρκο πολεμικό ανταποκριτή Εργκίν Γκιουνεκσεβέρ, Μαικλ Νίκολσον ITN. Δημοσιεύσεις και αποκαλύψεις από γραφείο τύπου Τουρκικού επιτελείου, Γραφείο τύπου Ισραηλινού στρατού, που παρακολούθησε στενά την βάρβαρη Τουρκική εισβολή και μειωτικά ειρωνικά σχόλια ανέφεραν οι στρατιωτικοί αναλυτές, για την πανωλεθρία που έπαθαν τις πρώτες μέρες οι υπέρτεροι εισβολείς.... Σχολίασαν ότι αν η ΕΦ, διέθετε επαρκή οπλισμό, οι Τούρκοι θα επέστρεφαν κολυμπώντας στη Τουρκία....κ.ά.π.

`Οντως ο υπέρτερος και σιδερόφρακτος Τουρκικός στρατός τις πρώτες μέρες της εισβολής και καθηλώθηκε στο 5μιλι και πανωλεθρία έπαθε, από τον λiλλιπούτειο Κυπριακό στρατό...

ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗ.

Ένα είναι βέβαιο, ότι αν η ΕΦ, δεν εγκαταλειπόταν από την μητέρα πατρίδα και διέθετε επαρκή εξοπλισμό οι Βάρβαροι στην θάλασσα θα έπεφταν. Αν δε η μικρή Κυπρος είχε ισότιμο στρατό..σίγουρα  οι Τούρκοι θα επέστρεφαν κυνηγημένοι στις άγριες στέππες της βαθύτερης Ανατολής, απ όπου οι πρόγονοι τους Βάρβαροι Αττίλες κατάγονται....Οι Τούρκοι σε όλη την διαδρομή της ~ιστορίας~ τους ΠΟΤΕ δεν πολέμησαν ισοδύναμους εξοπλισμένους στρατούς. Εντόπιζαν μικρούς αδύναμους λαούς και μειονότητες και κατήγαγαν ....ντροπιαστικές νίκες...αλλά πολλές φορές και ντροπιαστικές ήττες. ( Ελληνική Επανάσταση, η πανωλεθρία τους στη Βιέννη στις 14 Οκτ. 1529 και η τελική τους *μεγάλη ήττα στις 11-12 Σεπτ. 1683, Βαλκάνια, Μακεδονία, Α.Π.Π. Ρωσσοτουρκικός πόλεμος κ.ά.π.)

*Όσον αφορά την αρχή του τέλους της Οθωμανικής Αυτοκατορίας στην Βιέννη το 1683, *11η Σεπτεμβρίου και η εν συνεχεία νικηφόρα Ελληνική Επανάσταση, που έκαναν τους Οθωμανούς να πνέουν τα λοίσθια...εξάγεται το πιο κάτω ιστορικό αυτονόητο συμπέρασμα, που ίσως ευχής έργο είναι να επαναληθεί και σήμερα...Δεν ξέρεις πολλές φορές η Ιστορία επαναλαμβάνεται....Τότε οι σύμμαχοι αγυπνίσθηκαν, όταν ο κόμπος ανοχής των Οθωμανών έφτασε στο χτένι. Συμμάχησαν, συνασπίσθηκαν και κατατρόπωσαν τους 15πλάσιους Οθωμανούς με τα 300 κανόνια. Οι Βιεννέζοι είχαν απωθημένα από το 1529 , οταν οι Οθωμανοι απέτυχαν και πάλι, να καταλάβουν την πόλη τους, αλλά αποχωρώντας σφάγιασαν όλα τα αιχμάλωτα γυναικόπεδα...(Σουλειμάν ο Μεγαλοπρεπής_) Τους κυνήγησαν για δεκάδες χλμ και αποδεκάτισαν τους βαρβάρους. Το ίδιο αντιμετώπισαν οι θρασύδειλοι κατακτητές και από τους Έλληνες αρματωλούς και κλέφτες....

Σήμερα ο κόμπος ανοχής της Τουρκίας, κοντεύει να σπάσει το χτένι....Η ανέχεια πλέον δεν πάει άλλο...όχι μόνο από το συμμαχικό  ΝΑΤΟ, αλλά και από όλες τις χώρες, που περικυκλώνουν την Τουρκία και τρέφουν άσβεστο μίσος για αυτή, λόγω των εγκλημάτων που διέπραξε και διαπράττει εις βάροςτους συμπεριλαμβανομένου και του Ισραήλ, του οποίου και αυτού η μεονότητα στην Τουρκία σφαγιάστηκε και εξαφανίστηκε.....Εν αναμονή...ο καιρός γαρ εγγύς...

*Σημαδιακή ημέρα ντροπής η 11η Σεπτεμβρίου για τους Τούρκους και γεννικά για τους Σουννίτες Ισλαμιστές Μουσουλμάνους. Αντεκδικούνται για την έναρξη της αρχής του τέλους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ΜΕΜΟ:  Αποστολές αυτοκτονίας, σφαγές κ.ά.π. π.χ.Καταστροφή δίδυμων Πϋργων  στις ΗΠΑ, την 11η Σεπτεμβρίου 2001 από τρομοκράτες Ισλαμιστές της Αλ Γκάιντα, του Οσάμα Μπιν Λάντεν. 2973 αθώοι, 24 αγνούμενοι και 19 τρομοκράτες νεκροί. Τους νεκρούς τρομοκράτες, ακολούθησε και ο αρχιτρομοκράτης Οσάμα στις 2 Μαίου 2011, όταν oi ειδικές δυνάμεις  SEAL των ΗΠΑ τον εντόπισαν στο Πακιστάν και τον εξολόθρευσαν. Το σώμα του το εξαφάνισαν...

ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΚΥΠΡΟΥ - ΙΣΡΑΗΛ - ΑΙΓΥΠΤΟΥ.

Σήμερα τόσο το γειτονικό  Ισραήλ. όσο και η Αίγυπτος τείνουν χείρα φιλίας και συμμαχίας και στην Ελλάδα και στη Κύπρο. κάτι που δεν πρέπει να αφήσουμε ανεκμετάλλευτο (Και με τον διάβολο πρέπει να συμμαχησουμε κατά της Τουρκίας..) Και οι δύο χώρες εχθρικές σχέσεις διατηρούν με Ερντογάν...Η τελευταία ρήξη  Τουρκίας - Ισραήλ  ( Ερντογάν - Νετανιάχου),ειναι ενδεικτική  του πολεμικού κλίματος. Μετά από συνεχείς προσβολές του Σουλτάνου περί κατοχής εδαφών κλπ, ο μικρός γιός του Νετανιάχου που απηχεί τις απόψεις του πατέρα του έδωσε μια συνταρακτική και αποστομωτική απάντηση στον Τούρκο Σουλτάνο του 20ου -21ου αιώνα. Μετά τις κατάλληλες απαντήσεις του πατέρα του ......

Ενδεικτικά.

Η απάντηση του πατέρα Νετανιάχου. μετά τις προκλήσεις Ερντογάν..                      And I will remind him that Instambul is actually a city called CONSTANTINOUPOLI. The capital of the Byzantine Empire and center of Orthodox Chriastianity for more of thousand years before Turkish Occupation...

Προσθετει: Ο Τούρκος δικτάτορας Ερντογάν καταφέρεται κατά της Δημοκρατίας του Ισραήλ, την στιγμή που οι φυλακές του είναι γεμάτες από στρατιωτικούς, δημοσιογράφους, δικαστές, αντικαθεστωτικούς κ.ά.π.....

Συμπληρώνει ο μικρός 26 χρονος γιος Netanyahou,  Yair

Forgot mention also these days Turkey  is committing to the Kurds and occupying Northern Cyprus...

Ξέχασα ακόμη να πω ότι η Τουρκία αυτό το διάστημα πργματοποιεί γενοκτονία κατά των  Κούρδων και κατέχει παράνομα την Β. Κύπρο.

Και θα σου θυμίσω Ερντογάν τις γενοκτονίες που κάνατε κατά των Ελλήνων, Κούρδων, Αρμενίων. Κάνατε εθνοκάθαρση διώχνοντας όλο τον Χριστιανικό πληθυσμό από την Μ. Ασία.. κ.ά.π. etc... YAIR NEDANYAHOU

My own comment

Congratulation and remember for Turkey...In WW2 the Turks killed a lot of israeli people in Turkey, while they also removed the Turkish passports from Israelis who stayed in Germany and Europe and you know the end....Also you remember the ending of the ship STRUMA with 760 Israelis refugees. About Israeli people DOLMES...and others in Turkey...All missing people until today...etc.

Lastly...Remember that...ONLY THE CYPRIOTS HOSTED THOUSANDS OF ISRAELIS REFUGEES, WHEN ALL THE COUNTRIES ARE ABSENT....                                               

IT WAS FROM CYPRUS, THAT THE NEW ISRAELI STATE BEGAN...Dear neighbours...

Βεβαιως υπάρχουν και αρκετά άλλα καυστικά μηνύματα των Ισραηλιτών προς Ερντογάν, αλλά νομίζω αυτά αρκούν, για να βγάλουν το συμπερασμα ότι ...η Τουρκία από τους Ισραηλίτες θα την βρει...τελικά... ENOUGH, είπε για τους Τούρκους ο Νετανιάχου....

Για αρκετό καιρό, από ότι έβλεπα ο Yair είχε γραμμένο πάνω από τις αναρτήσεις του FuC*k Turkey με κόκκινα γράμματα. Φαίνεται ότι τον κυνήγησε ο πατέρας του και το αφαίρεσε...ο μάγκας...

Εβραίοι Ισραηλίτες τα έγραψαν αυτά, ούτε Έλληνες, ούτε Ελληνοκύπριοι

Ενδικτικά προστίθενται:

Ο τ. Διοικητής της CIA και νυν ΥΠΕΞ της Αμερικής, Πομπέο: Ενισχύουμε τις σχέσεις μας με Κύπρο, Ελλάδα. Ισραήλ.

Παλαιότερη δήλωση Πομπέο για Τουρκία του Ερντογάν. 16η Ιουλίου 2017: Η Ιρανική κυβέρνηση δεν είναι τόσο δημοκρατική, όσο και αυτή του Ερντογάν. Πρόκειται για δύο ολοκληρωτικές. ισαλαμιστικές δικτατορίες. ( Σημειώνετε ότι οι δύο χώρες είναι οι μοναδικές Σουννιτικές φαλαφιστικές χώρες στον Αραβικό κόσμο, αλλά με μεγάλες θρησκευτικές διαφορές, που δημιουργούν και εδώ εχθρικό κλίμα.)

Για Αίγυπτο και όχι μόνο, ο Ερντογάν...Επιδεικνύει μίσος και συνεχίζει να υποστηρίζει τους αδελφούς Μουσουλμάνους που αιματοκυλούν την χώρα και κατασφάζουν Χριστιανούς Κόπτες αλλά και υποστηρικτές του Σίσυ...Χαρακτηρίζει τον Πρόεδρο , πραξικοπηματία και δικτάτορα. Από το 2013 οι σχέσει Τουρκίας -Αιγύπτου είναι από ανύπαρκτες έως εχθρικές...

Και άλλα πολλά...περί προκλητικότητας της Τουρκίας....

ΚΟΡΑΝΙ - ΕΡΝΤΟΓΑΝ - ΕΜΙΝΕ.

Και επ΄  ευκαιρία αναφέρω ότι τόσον ο Ερντογάν, όσο και η γυναίκα του Εμινέ ειναι πιστοί φανατικοί οπαδοί ( Φαλαφιστές) των εντολών του Μωάμεθ περί επιβολής του Ισλάμ δια πυρός  και σπάθης, γενοκτονιών και άλλων αιμοβόρων συνώνυμων. Η ερμηνεία της λέξης Ισλαμ σημαίνει υποταγή και έχει διφορούμενη έννοια ......Υποταγή των πιστών Μουσουλμάνων στο θεό τους, αλλά και Υποταγή όλου του κόσμου στον Αλλαχ με τα 99 ονόματα και το Ισλάμ....Και ο νοών νοείτω.......

Και περί εντολών Μωάμεθ....Κοράνι 33.26. Και εκείνους τους ανθρώπους του βιβλίου (Βίβλου) Εβραίους και Χριστιανούς, που τους βοήθησαν ( Τους άπιστους.)  ο Αλλάχ τους έρριξε από τα φρούρια τους και έσπειρε τρόμο στις καρδιές τους..Σκοτώστε τους και πάρτε αιχμαλώτους.../ Κοράνι 9.29 Πολεμήστε εκείνους που δεν πιστεύουν στον Αλλάχ , μέχρις ότου πληρώσουν τον φόρο υποταγής και αισθάνωνται πλήρως καθυποταγμένοι.../Κοράνι 47.4 Επομένως όταν συναντάτε τους απίστους στη μάχη, τσακίστε τους λαιμούς τους και όταν τους έχετε πλήρως καθυποτάξει δέστε τους γερά....και άλλα μύρια..Ας μην συνεχίσω διότι και τα υπόλοιπα , περισσότερο αιμοβόρα και απάνθρωπα είναι....Επέλεξα τα πιο ήπια από αυτούσιο μεταφρασμένο Κοράνι....Στο τέλος θα αρχίσω και εγώ να απαγγέλλω στίχους του.

Εκτενέστερη αναφορά ντοκουμενταρισμένη Κεφ.7 του βιβλίου ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΗ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΚΥΠΡΟΣ. ( Search, Mεταφρασμένο Κοράνι στα Ελληνικά ή τι λέει το Κοράνι για τους άπιστους.)

Επαναλαμβάνω για να εμπεδωθεί ....τα πιο πάνω εδάφια του Κορανιού μαζί με άλλα παρόμοια η (κ.) Εμινέ ειδικά, αλλά και ο (κ.) Ερντογάν τα έχουν αποστηθίσει και τα απαγγέλλουν στις καθημερινές τους προσευχές....ΕΛΕΟΣ

Όσον αφορά συνεχείς προκλητικές δηλώσεις του ανιστόρητου σκόπιμα Ερντογάν:

Δηλώνει σήμερα ότι κατά την δεύτερη πολιορκία της Βιέννης οι Οθωμανοί βάρβαροι πρόγονοι του έπρεπε να προχωρήσουν στην κατάληψη ολόκληρης της Ευρώπης...Μήπως δεν γνωρίζει ότι και στη πρώτη και τη δεύτερη πολιορκία οι μύριοι Οθωμανοί με τα 300 κανόνια ηττήθηκαν κατά κράτος και πανωλεθρία έπαθαν;;;

Διεκδικεί ξένα εδάφη ο δόλιος καταπατητής (Παγκόσμια, μεχρι και Ν. Αμερική) και κατηγορεί άλλους για κατοχή ξένων εδαφών...(Η θα μας τρελλάνει  ή ήδη αυτός χρήζει θεραπείας....) Τα εδαφη που κατοικείτε σήμερα ήταν ΕΛΛΗΝΙΚΑ και παράνομα τα κατέχετε...όπως παράνομα κατέχετε και την Β. Κύπρο. Πότε υπήρξε Τουρκική η Κύπρος;;;;

Όταν σκλαβώνετε ένα αδύναμο λαό, δεν σημαίνει ότι τα χώματα του, ο αέρας, ο ουρανός, η θάλασσα, οι γηγενείς άνθρωποι έχουν και τουρκική καταγωγή...Η ψυχή, το πνεύμα, οι ρίζες δεν ξεριζώνονται.

Γράφει ο Εθνικός μας ποιητής  Βασίλης Μιχαηλίδης....Η Ρωμιοσύνη εν φυλή συνότζιαιρη του κόσμου, κανένας εν βρέθηκε για να την ιξειλίψει, κανένας γιατί σιέπει την που τα ψη ο θεός μου. Η Ρωμιοσύνη εννα χαθεί όντας ο κόσμος λείψει...........αμμά ξερε πως ίλαντρον όντας κοπεί καβάτζιη τριγύρω του πετάσσονται τριακόσια παραπούλια....Το νιν αντα  να τρώει την γη τρώει την γη χαρκεται μα τζιείνον πάντα τρώεται τζιαι τζιείνον καταλιέται......( Απόσπασμα από το λυρικό επικο του ποίημα 9η Ιουλίου 1821 αφιερωμένο στους χιλιάδες Έλληνες Κυπρίους που σφαγιαστηκαν, γιατι βοηθούσαν την Ελληνικη Επανασταση.. Μνημειώδες το χαρακτηρίζου διαπρεπείς ποιητές και συγγραφείς μέχρι σήμερα  Search.)

Η δική σας καταγωγή, όπως ο πιο κάτω χάρτης δείχνει ...είνα από της άγριες στέππες της βαθύτερης Ανατολής, όπου ζούσατε, σαν  βάρβαροι νομάδες, σε σπηλιές, σκηνές ακόμη και στα ....δέντρα....Είστε ο μοναδικός λαός χωρίς ιστορία. Και αν σήμερα επικαλείσθαι  ιστορικές παρακαταθήκες  είνα δανεικές από λαούς πολιτισμένους, που κατακτήσατε δια πυρός και  σπάθης με τον υπέρτερο βάρβαρο στρατό σας...Έλληνες, Μικρασιάτες, Ευρωπαίους, Άραβες.....

Κομπάζει για τους ...ηρωικούς μύριους του προγόνους οι  οποίοι εντόπιζαν αδύναμους λαούς και τους κατέσφαζαν....Οι γενοκτονίες αμέτρητες...

 

Και όταν οι λαοί αυτοί ξύπνησαν οι Μωαμεθανοί στα πόδια το έβαλαν από μια φούχτα επαναστατών ειδικά Ελλήνων....Δυστυχώς έπρεπε μέχρι το βάθος της Ανατολής να σας κυνηγήσουν...για να μείνετε μόνιμα στα πάτρια εδάφη σας....

Τέλος, διερωτώμαι εγώ ο άσημος, ερασιτέχνης συγγραφέας, που με βάση αδιάσειστες ιστορικές πληροφορίες δινω τις σχετικές απαντήσεις στους Τούρκους παραχαράκτες της Ιστορίας, γιατί οι διάσημοι μας διαπρεπείς ιστορικοί επαγγελματίες συγγραφείς ( Και οι κυβερνήσεις μας), με εξαίρεση μερικούς θαρραλέους Έλληνες και Κυπρίους, δημόσια δεν δίνουν συνεχώς αποστομωτικές απαντήσεις ιστορικές και αδιάψευστες και στους Τούρκους, αλλά και σε όλους που σκόπιμα ιεροσυλία πράττουν εις βάρος της ένδοξης Ελληνική ιστορία;;;

Ο Ερντογάν, αλά Γκαίμπελ λέει χίλια ψέμματα....άν πιστέψουν  έστω το ένα κέρδος είναι.

Ολβιος όστις ιστορίης έσχεν μάθησιν. Ευριπίδης. Όποιος δεν θυμάται το παρελθόν του, είναι καταδικασμένος να το ξαναζήσει. George Santayanα.

Και ας σημειώσει η προκλητική Τουρκία, που διεκδικεί Ελληνικά εδάφη και θάλασσες...το 1821 οι Έλληνες επαναστάτες μια νηπιακή φούχτα ήταν έναντι σας και σας κατατρόπωσαν..Προς παραδειγματισμό..Στούς Βαλκανικούς πολεμούς επίσης ηττηθήκατε κατά κράτος.......Ο Ναύαρχος Κουντουριώτης Παύλος με το πολεμικό Αβέρωφ και μερικά άλλα Ελληνικά πολεμικά πλοία, κατατρόπωσε τον δεκαπλάσιο σας πολεμικό στόλο και τον εγκλώβισε στα Δαρδανέλια... Εκανε χρόνια για να αποτολμήσει να ξαναβγεί. Τώρα μόνιμα θα μείνει εκεί αν υπάρχει...

Η Ελλάδα επιζητεί ειρήνη, αλλά ας είναι Έσω Έτοιμη....SI VIS PACEM, PARA BELLUM. ( Αν επιθυμείς ειρήνη, προετοιμάσου για πόλεμο. Ιούλιος Καίσαρας.)

Τον Οκτώβριο του 1918 το *Θωρηκτό Αβέρωφ αγκυροβόλησε στην Κωνσταντινούπολη όπου ύψωσε την Ελληνική σημαία.

Συμπληρώνω...Τον Ιανουάριο του 1919, *Ελληνική Μεραρχία που συμμετειχε στον συμμαχικό συνασπισμό, όταν πήγαινε προς  Ουκρανία με πλοίο, στάθμευσε για λιγες ώρες στην Κωνσταντινούπολη, που ήταν υπό την επικυριαρχία των συμμάχων ( Και αυτή την φορά προδόθηκε ο Ελληνισμός). Η εντολή ήταν να παραμείνουν στο πλοίο. Παρ όλα αυτά μια ομάδα εύτολμων αξιωματικών με μπροστάρη τον Κρητικό στρατιωτικό ιερέα Παπά Λευτέρη κρυφά κατέβηκαν από το πλοίο και 466 χρόνια μετά εισήλθαν στην Αγιά Σοφιά που ήταν τζαμί και αγνοώντας τον κίνδυνο και τις απειλητικές διαθέσεις από πλήθος Μουσουλμάνων που βρίσκονταν στο...τζαμί....έκαναν ολοκληρωμένη θεία λειτουργια......Αφού τελείωσαν οι θαρραλέοι, αγέρωχοι επέστρεψαν.......Οι δόλιοι σύμμαχοι απέστειλαν αμέσως ρηματική διακοίνωση στον Βενιζέλο...Ο Βενιζέλος ..συνεχάρη τους ηρωικούς αξιωματικούς και τον ιερέα ....

*Τις ίδιες αυτές ένδοξες Ελληνικές Μεραρχίες, που ήταν πάντα μπροστά από τις συμμαχικές στον νικηφόρο πόλεμο τις τιμούσαν τότε οι άσπονδοι σύμμαχοι και τις παρασημοφορούσαν....Στην Μικρασιατική εκστρατεία για λόγους αθέμιτους και ύποπτους  τις εγκατέλειψαν προ των πυλών της Άγκυρας  ( Με εμπάργκο όπλων, διακοπή τηλ/νιών κλπ.), και τις πρόδωσαν..με πρώτη την σύμμαχο *Αγγλία που σταμάτησε ξαφνικά τον στρατιωτικό εφοδιασμό των Ελληνικών δυνάμεων και ακολούθησε πισώπλατο μαχαίρωμα από Ρωσσία, η οποία ενίσχυσε τον στρατό του Αττατούρκ στρατιωτικά και οικονομικα, αφού τους υποσχέθηκε παραχώρηση εδαφών..... Συμπληγάδες!

Μπροστά στην παμπέσικη διπλωματία των Τούρκων πάντα είμαστε κατα παρασάγγας πίσω.. διότι αυτοί είναι YALANCI KURMAZ SEYTAN TURKLERΙ DIPLOMATLAR και εμείς Ο ...ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΛΑΟΣ , Ο ΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ, Ο ΠΑΝΤΑ ΕΥΚΟΛΟΠΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΣ! Σολωμός 

*Ίσως οι Άγγλοι από τότε να πίστευαν στο δόγμα που είπε ο Τσώρτσιλ μετά από χρονια....Αν οι Έλληνες αποκτήσουν δύναμη αλοίμονο μας..,οπότε τράβηξαν τα γκέμια.....

Επικαλείσθε λοιπόν σαν μεγάλη νίκη, επί του Ελληνικού στρατού το 1922, όταν αυτός ήταν προ των πυλών της Άγκυρας μετά από νικηφόρες μάχες....Είναι γνωστή η προδοσία και εγκατάλειψη της Ελλάδας για ακόμη μια φορά  από τους....άσπονδους φίλους και συμμάχους της. UTANC VERICY ZAFER

*Το Αβέρωφ είχε διασώσει εκατοντάδες Έλληνε στρατιώτες το 1922 κατά την διάρκεια της υποχώρησης των προδομένων Ελληνικών στρατευμάτων.

SEARCH: ΘΕΜΑ, Καταγωγή Τούρκων, Gyula Moravcik, Βυζαντινολόγος, Byzantinoturcica.

ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟ ΕΣΧΑΤΗ ΙΚΕΣΙΑ././ *Σημ. Όταν ο Αραβικός πολιτισμός ανθούσε επί Χαλίφη Αλ Μαμούν με κέντρο την Βαγδάτη, ο χαλίφης σοφός είχε δώσει εντολή να μαζευτούν όλα τα συγγράματα κυρίως των Ελλήνων φιλοσόφων και μεταφασθούν στην Αραβική. Αυτά τα πολύτιμα συγγράμματα, των σοφών, αρχιτεκτόνων, των τοπογράφων, περιηγητών κ.ά. αντέγραψε και αξιοποίησε με δικές του προσθήκες και ανακαλύψεις ο Εβραικής καταγωγής και όχι Τουρκικής Πιρί Ρέις...Αυτά τα συγγραμματα τα Ελληνικά προσπαθούν μάταια να οικειοποιηθούν οι Τούρκοι Μωαμεθανοί, οι οποίοι δεν έχουν καμμιά πολιτιστική η συγγενική σχέση με τους Άραβες ...Άλλο Σιϊτες Μουσουλμάνοι Άραβες και άλλο Σουννίτες φαλαφιστές Μουσουλμάνοι Τούρκοι οι οποίοι άσβεστο μίσος τρέφουν για τους Σιϊτες, τους οποίους θεωρούν θρησκευτικούς προδότες επειδη είναι μετριοπαθείς και παρήκουσαν τις εντολές του Μωάμεθ να επιβάλλουν την θρησκεία τους μέσω γενοκτονιών...όπως π,χ. το ISIS  που κατέφαζε χιλιάδες Χριστιανούς μαζί με Σιϊτες.                                                  

Οι τότε πολιτισμένοι Άραβες τους θεωρούσαν βαρβάρους και ανεπίδεκτους μάθησης ειδικά ο σοφός Άραβας Αλ Μαμούν...και όχι μόνο....

Σημειώνεται ότι το 1258 η Βαγδάτη καταλήφθηκε από τους ομόφυλους και όμαιμους των Τούρκων *Μογγόλους οι οποίοι κατέσφαξαν τον Αραβικό πληθυσμό και λεηλάτησαν την σπουδαιότερη βιβλιοθήκη του Αραβικού κόσμου.

*Γραφεται από σοβαρούς ιστορικούς ερευνητές, ότι τόσον οι Μογγόλοι όσον και οι νομάδες Τούρκοι και άλλες δεκάδες νομαδικές βάρβαρες φυλές κατάγονται από τους επίσης βαρβάρους προγόνους των ...τους Ουράνιους Τούρκους ή γαλάζιους Τούρκους Gokturkier - Γκιοκτούρκοι, ένα συνοθύλεμα τυρανικών φυλών από την μεσαιωνική βαθύτερη Κεντρική Ασία με ηγέτη τον αιμοδιψή Μπουμίν ( Θάνατος 552μ.Χ.). Ως εκ τούτου όσοι διερωτάσθε, γιατί οι κόκκινοι από αίμα, σημερινοί Μωαμεθανοί Τούρκοι ωνόμασαν τελευταία την επιθετική τους άσκηση Γαλάζια Πατρίδα στο Αιγαίο, νομίζω  δώθηκε η σχετική απάντηση. Μια απάντηση που εμπεριέχει πολλές ερμηνείες,  διοτι οι *Γαλάζιοι Τούρκοι ήταν οι χερότεροι βάρβαροι επιδρομείς και αδίστακτοι σφαγείς ξένων λαών...Τα ευκόλως εννούμενα ας παραλειφθούν ...Αυτονόητο το συμπέρασμα...

*Και επειδή επαναλαμβάνω οτι με βαση ιστορικά στοιχεία η καταγωγή των Τούρκων προέρχεται απο  από την βαθύτερη Ανατολή όπου διαβιούσαν βάρβαρα σε σπηλιές,  αχυροκαλύβες, τρώγλες.......ακόμη και σε δέντρα ....

Οι Αρχαίοι Έλληνες τότε που  είχαν Παρθενώνα  και φιλοσοφία...... έγραφαν γεννικά για όλους τους βαρβάρους τρωγλοδύτες...Τούτων δε των βαρβάρων τινές μεν γυμνοί το παραπάν βιούντες, κοινάς έχουσι τας γυναίκας και τα τέκνα παραπλησίως ταις των θρεμμάτων αγέλαις,  ηδονής δε και πόνου την φυσική μόνο αντίληψη ποιούμενοι των αισχρών και καλώς ουδεμίαν λαμβάνουσιν έννοιαν.           ( Αναφορές και από αρχαίους Άραβες φιλοσόφους αλλά και παλαιότερα από την Παλαιά Διαθήκη περί βίου βαρβάρων, οι οποίοι ποτέ δεν μπόρεσαν να εκπολιτισθούν)

ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟ ΕΣΧΑΤΗ ΙΚΕΣΙΑ./ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗ.

S.O.S ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ 

Παρά τα όσα αναφέρωνται πιο πάνω περί σφαγών και γενοκτονιών, θα επισημανθεί ο βασικώτερος κίνδυνος επιβολής του Ισλάμ υπόγεια,  με   ..ειρηνικά μέσα με γεννητούρια.  Ο Ισλαμιστής Μουαμάρ Γκαντάφι προτού εκτελεσθεί είχε πει..Ο Αλλάχ μου έδωσε αισιόδοξα  μηνύματα ....Το Ισλάμ δεν έχει πλέον ανάγκη να επιβάλει την θρησκεία μας δια πυρός και σιδήρου...κλπ Ο Αλλάχ ευλογεί τις γεννήσεις ...( Αυξάνεσθε και πληθύνεσθε και ...κατακυριεύσατε τον κόσμο....) Ο Ισλαμικός πληθυσμός σε 20-25 χρόνια, θα υπερκεράσει με βάση την αυξανόμενη Μουσουλμανική πολυσπερμία, όλους τους Ευρωπαϊκούς πληθυσμούς και θα είναι κυρίαρχος ..Και τι εννοουσε;

The world is changing - Changing demographic. Μια Ευρωπαϊκή δημογραφική έρευνα ντοκουμέντο αναφέρει για το δημογραφικό μέλλον της Ευρώπης....

Για να διατηρηθεί ισορροπία σε ένα πληθυσμό και πολιτισμό ο κατώτερος δείκτης γεννητικότητας είναι 2.11 παιδιά ανά οικογένεια....Το 1.9 είναι σχεδόν μη αναστρέψιμο και το 1.3 είναι αδύνατον.

Προσέξτε δείκτες γεννητικότητας σε ενδεικτικές Ευρωπαϊκές χώρες. Γαλλία 1.9, Αγγλία 1.6, Κύπρος 1.4, Ελλάδα 1.3, *Γερμανία 1.3, Ιταλία 1.2....33 χώρες της Ευρώπης έχουν μέσο όρο από 1.3 μέχρι 1.6...με τάση προς τα κάτω..

Ρυθμός γεννήσεων Μουσουλμανικών οικογενειών που ζούν στην Ευρώπη αγγίζει το 5.1. Στην Τουρκία το 4.1...Δηλαδή αν γίνει μια αναγωγή η πλειοψηφία της Ευρώπη σε 20-25 χρόνια θα είναι Μουσουλμανική ... 

Το ερευνητικό κέντρο PEW Research center ( Search, Demographic PEW.) αναφέρει: Από τα 4,7 μεταναστών το 2016, στην Ευρώπη 2.8 εκ, ήταν Μουσουλμάνοι, ( Κατά προσέγγιση.) ανεβάζοντας το ποσοστο των Μουσουλμάνων Ευρωπαίων κατοίκων, προσθέτοντας και τις πολυάριθμες γεννήσεις απο το 4,1% που ήταν το 1990 σε άνω του 7-8% μέχρι σήμερα....με τάση να φθάσει μέχρι το 2020 στο 10%....Σήμερα υπολογίζετε ότι το 75-80% των μεταναστευτικών ροών είναι Μουσουλμάνοι.

Το συμπερασμα αυτονόητο...Δίκαιο είχε ο Γκαντάφι......Άλωση εκ των έσω....Και ας μην ρίχνουμε το φταίξιμο, ούτε στους ταλαίπωρους πρόσφυγες μετανάστες, ούτε στην Τουρκία, που ανοικτές σκόπιμα τις πύλες της πρός Ελλάδα και Κύπρο έχει για  τους Μοσυσουλμάνους πρόσφυγες.....Αυτή κάνει την δουλειά της...Aς αναλάβουμε και εμείς μια φορά τις ευθύνες μας και τις εθνικές και τις οικογενειακές. Αντίθετα πλέον φαίνετε ότι πάσχουμε, από έλλειψη Libido δηλ. Libi τo Libido(;)

Λαοί και Φυλαί της Μ. Ασίας,  του διαπρεπoύς Γ. Σκαλιέρη.

Μεταξύ 1913 και 1922, ο πληθυσμός της Τουρκίας ήταν 9.868.706, συμπ. 2.660,316 εκ. της Ελληνικής μειονότητας  και άλλα περίπου 3 εκ. Αρμένιοι, Νστοριανοί, Ιουδαίοι κλπ. Τόσον οι Έλληνες όσον και οι υπόλοιποι αγνοούνται μέχρι σήμερα. Άρα περέμειναν περίπου 6,940.060 Τούρκοι....Σε ένα αιώνα, το 2008  εκτοξεύθηκαν στα 79.517.100 και το 2018 στα  +82.007.882 ....!

Ελλάδα 27/10/1907 2.631.957  (Αργότερα ίσως να προστεθούν και οι πρόσφυγες της Μ. Ασίας.)  Απογραφή 2011 10.816.286...., 2017 - 2018 - 10.738.000

Ελλάδα...σήμερα.  Γεννήσεις 88553,  θάνατοι 124000. Γεννήσεις την προηγούμενη 10ετία άγγιζαν τις 120000..Στα ίδια αχνάρια και η Κύπρος.

* Στοιχεία του Ληξιαρχείου Βερολίνου και αλλων 8 μεγάλων πόλεων της Γερμανίας, όπου ζούν Τούρκοι μετανάστες. Οι γεννήσεις των νεογέννητων από τουρκικές οικογένειες το 2018, έχουν υπερκεράσει τις γερμανικές γεννήσεις και το δημοφιλέστερο όνομα είναι το Μοχάμετ (Μωάμεθ).

SOS: ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΔΙΩΓΜΟΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΙΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ.

21η Απριλίου 2019. Σρι Λάνκα. Παγκόσμια θλίψη από το φρικτά  τρομοκρατικά κτυπήματα φανατικών Μουσουλμάνων  ( ISIS και NTJ National Thowheeth Jama'ath.) σε εκκλησίες Χριστιανών εν ώρα προσευχής λόγω Πάσχα. Άνω των 290 νεκρών και 500 τραυματιών.....

Οι σημερινοί διωγμοί των Χριστιανών σε όλες τις Μουσουλμανικές χώρες, τίποτα δεν έχουν να ζηλέψουν από τους προ αιώνων καταδιώξεις και γενοκτονίες των πιστών Χριστιανών.

Ενδεικτικά και ολίγα θα  αναφερθούν, διότι είναι αδύνατο να καταγραφούν. Η διαπρεπής συγγραφέας και πολιτικός Αnna Eshoo γράφει...Ο Χριστιανισμός είναι υπό υπαρξιακή απειλή.

Τουρκία, εξαφανίσθηκαν όλες οι Χριστιανικές μειονότητες, Αίγυπτος σφαγιασθέντες  Χριστιανοί Κόπτες, 42 εκκλησίες τα τελευταία λίγα χρόνια καταστράφηκαν από φανατικούς Μουσουλμάνους,Λιβύη, Πακιστάν, Ιράκ, Νιγηρία, Νεπάλ κ.ά.π Ισλαμικές χώρες τα ίδια απεχθή θρησκευτικά εγκλήματα....κ.ά.π.

Στη Μ. Ανατολή πριν λίγες δεκαετίες οι Χριστιανικές μειονότητες αριθμούσαν περί το 15% του συνολικού πληθυσμού. Σήμερα είναι κάτω του 4%.

Το ISIS όταν κραταιό ήταν στις περιοχές ευθύνης του εξαφάνισε όλους τους Χριστιανούς. Αυτός είναι και ο βασικώτερος λόγος που ανάμεσα στους Μουσουλμάνους πρόσφυγες ούτε δείγμα Χριστιανού δεν βρίσκουμε. Εξ άλλου αυτοί οι ίδιοι Μουσουλμάνοι, που αποζητούν φιλοξενία από τα Χριστιανικά κράτη ( Αγάπα τον πλησίον σου ) , θεωρούσαν ανεπιθύμητους τους έστω ολίγους διασωθέντες Χριστιανούς.....Πάντως εδώ προκύπτει ένα εύλογο ερώτημα το οποίο είναι βέβαιο ότι έχει αυτονοήτη απάντηση.    Εάν οι Χριστιανοί αναγκασθούν στο μέλλον να μεταναστεύσουν προς Μουσουλμανικές χώρες σαν πρόσφυγες ..ίσως λόγω λιμού, καταστροφών κλπ...Ποιά θα είναι η αντιμετώπιση τους;

Τέλος το  το διεθνές ερευνητικό κέντρο PEW μετά από εντατικές έρευνες εξάγει το συμπέρασμα ότι ....ότι οι Χριστιανοί είνα τώρα αντιμέτωποι με θρησκευτικές διώξεις περισσότερο από κάθε άλλη φορά , από τις αρχές της ιστορίας τους...... 

( Αποπασματικές πληροφορίες: Eliza Grisworld, Michael Snyder, Nur Kino κ.ά. διαπρεπείς συγγραφείς ερευνητές.

 

 

 

Και όπως ο Μέγας σοφός Αισχύλος προφήτεψε και χάραξε σε μαρμάρινες πλάκες. για τους Βαρβάρους...

ΕΚΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΚΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ, ΠΛΗΡΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΘΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΡΒΑΡΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΘΕΟΝ ΔΕΝ ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΝ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΑΝ ΗΡΘΑΝ, ΤΩΝ ΘΕΩΝ Τ' ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΝΑ ΞΕΓΥΜΝΩΣΟΥΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΩΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΝΑ ΚΑΨΟΥΝ...

Παράφραση από άλλο απόσπασμα του Αισχύλου. Διασκευή Α. Αντωνά.

Και οι Ιερές Τράπεζες καταστρεμμένες/ και τα του Θεού ιερά και όσια , είναι εκ θεμελίων/ ανάκατα κι αναποδογυρισμένα.../ Και οι σωροί νεκρών, που δια σπάθης σφάξατε,/ ακόμη και στην τριτόσπορη γενιά,/ άφωνα θε να φανερωθούν στα μάτια των ανθρώπων.../ Εσείς, ασεβείς και αιματόβρεκτοι,/ η υπεροψία και η βαρβαρότητα σας,/ τελικά σαν ανθίσει, μόνο σε στάχυα,/ καταστροφής και μολυσμένα θε να καρπίσει,/ όπου λεύτερο χερι χωρίς δεσμά,/ με λυγμούς χαράς θε να θερίσει,/ ανεμίσει και αφανίσει....τα ματωμένα στάχυα σας....

MONIMOΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΤΟ 1974 ΠΕΡΙ ΤΟ 1 εκ. ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΠΕΡΙ ΤΙΣ 150000 ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΤΑ 400 ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΤΑΝΚΣ Μ 47 ΚΑΙ Μ48, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΥΠΗΓΟΝΤΟ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ!. ΣΥΝ ΟΙ 45000 ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΕΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΤΜΤ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΡΤΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟΙ. ΑΞΙΟΜΑΧΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ ΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ ΠΟΥ ΔΙΕΘΕΤΕ, ΠΕΡΙ ΤΙΣ 10000; ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ , ΤΑΝΚΣ, ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΗΔΕΝ. ΕΝΑΣ ΠΡΟΣ 20, ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ. SHAMEFUL VICTORY - UTANC VERICI ZAFER, HEROES.. ΤΡΕΙΣ ΜΈΡΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΚΑΘΗΛΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΙ ΒΑΡΑΒΑΡΟΙ ΣΤΗΝ ΑΚΤΗ ΑΠΟΒΑΣΗΣ, ΟΣΟΝ ΑΡΚΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ ΤΗΣ ΛΙΛΙΠΟΥΤΕΙΑΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ, ΟΠΟΥ ΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΕΙΧΑΝ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟ ΙΣΟΤΙΜΟ ΣΤΡΑΤΟ...ΒΕΒΑΙΑ ΑΝ Η ΚΥΠΡΟΣ ΔΙΈΘΕΤΕ ΙΣΟΤΙΜΟ ΣΤΡΑΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΤΟΛΜΟΥΣΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ, ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΚΥΠΡΑΙΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΎΣΑΝ...ΜΕΜΟ ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΕΣ ΗΤΤΕΣ ΤΟΥΣ, ΠΡΑΣΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ , ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ, ΠΕΝΤΑΔΑΚΤΥΛΟ, ΜΙΑ ΜΗΛΙΑ κ.ά.π. ΑΠΟ ΜΙΑ ΦΟΥΧΤΑ ΚΥΠΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΟΛΙΓΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ, ΕΝΑΝΤΙ ΜΥΡΙΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ. ΤΑ ΔΕ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΑΠΟΡΘΗΤΑ ΦΡΟΥΡΙΑ ΤΩΝ ΤΚ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΦΘΗΚΑΝ ΣΕ 4-5 ΩΡΕΣ!. ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΙΡΩΝΙΚΑ ΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΓΡΑΨΑΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΥΠΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΕΙΣΒΟΛΗΣ!!!! ΝΙΚΑΝ ΑΔΟΞΟΝ, ΗΤΤΑΣΘΑΙ ΟΝΕΙΔΟΣ. Ο Βασιλιάς της Σπάρτης το είπε, όταν είδε πως θα πολεμούσε με μια χούφτα γυναικών που υπερασπίζοντο το Άργος και ...αποχώρησε! ΕΝΘΑ ΔΕΟΣ, ΕΝΤΑΥΘΑ ΚΑΙ ΑΙΔΩΣ. Επίμαρχος.

Ο αρχιεγκληματίας Ντεκτάς, αρχηγός της τρομοκρατικής ΤΚ ΤΜΤ, σε φώτο της 1ης Νοεμβρίου 1967, όταν προσπάθησε να επανέλθει στην Κύπρο λαθραία, από την Τουρκία όπου ήταν εξόριστος λόγω της τρομοκρατικής του δράσης και συνελήφθη από τις Κυπριακές αρχές στην Καρπασία...Παρεδόθη στον Λόχο Στρατηγείου του ΓΕΕΦ. Τις πρώτες μέρες λογω φόβου ότι θα εκτελεσθεί ( Πολλοί πρόθυμοι υπήρχαν), ήταν χεσ.....ς. Πάντα πρώτος το έβαζε στα πόδια, όταν η ΕΦ, εφορμούσε π.χ. Κόκκινα, Αγύρτα, Κιόνελι κλπ...Όταν διέρρευσε η πληροφορία για την σύλληψη του και πληροφορήθηκε ότι θα απελευθερωθεί ( Ο Λ.Σ. περικυκλώθηκε από Κυπριακή Αστυνομία για να μην γίνει προσπάθεια μεταφοράς του Ντεκτάς σε άλλο μυστικό σημείο...), έγινε... λύκος....ο θρασύδειλος. Μετά από λίγες μέρες αφού ...υπέγραψε δήλωση μετανοίας...με άνωθεν εντολές απελευθερώθηκε και συνέχισε το καταστροφικό εγκληματικό του έργο και κατέστρεψε την Κύπρο....Ναί, αυτός με τα μαύρα του τα χάλια ( κατά το κυπριακό ο καταχάλλης). Εκπροσωπούσε το 2-3% εξτρεμιστών διότι το υπόλοιπο 14-15% ήταν μετριοπαθείς Τ.Κ. τότε και με την συνδρομή της ...μητέρας Τουρκίας, κατάφερε να αλώσει το ΕΚ 82%...Καμαρώστε τον...Σημειώνω ότι το 67 υπηρετούσα στο Λ.Σ. με διοικητή τον Ε/Ε Διακάκη Κων/νο με απόσπαση στο 3ο ΕΓ - Επιχειρήσων, με διευθυντή τον Ε/Ε Αγγελέττο Κων/νο, ως εκ τούτου πολλές λεπτομέρειες γνωρίζω και για Ντεκτάς και περί γεγονότων Κοφίνου - Αγ. Θεοδόρων.κ.ά.π..Το 3ο Ε/Γ και ειδικά ο Αγγελέττος ήταν ο έμπιστος του Στρατηγού Διγενή και διαχειριζόταν όλη την άκρως απόρρητη αλληλογραφία του, την οποία αρχειοθετούσα εγώ και ο Π.Ν. Όταν ο Ραούφ, ήταν κρατούμενος μερικοί Ε/Κύπριοι πολιτικοί τον επισκέφθηκαν προς συμπαράσταση τον καημένο...τρομοκράτη...Ενδεικτικές πληροφορίες στο βιβλίο...Συμπληρωματικά αναφέρω ότι εκτός των άλλων εγκληματων του επί Αγγλοκρατίας, διετέλεσε χαφιές και εισαγγελέας των Βρεττανών και αρκετούς αγωνιστές έστειλε στην αγχόνη. Αρκετοί άλλοι γλύτωσαν χάριν του δικηγόρου τότε των αγωνιστών αείμνηστου Γλαύκου Κληρίδη.(Υπερείδη)

ΕΤΖΕΒΙΤ - ΝΤΕΚΤΑΣ. ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΟΠΛΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.....Eυχαριστίες αποδίδωνται απο τους ΤΚ στην μητέρα Τουρκία για την απελευθέρωση τους...Και στο τέλος και αυτοί αιχμάλωτοι κατέληξαν του κατοχικού στρατού ...και διαφεύγουν στο εξωτερικό...από 18% το 1974 σήμερα το 10%...Με τους βαρβάρου έποικους να τους έχουν υπερκεράσει.....ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΒΑΡΒΑΡΟΣ ΚΑΤΟΧΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΙΚΟΙ ΕΠΟΙΚΟΙ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΤΑ ΑΓΙΑ ΧΩΜΑΤΑ...

ΣΟΥ ΦΕΡΑΜΕ ΟΛΕΘΡΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. KIBRIS TURK VE RUM HALKINA - O ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ - ΔΗΛΑΔΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΠΟΥΛΕΤ ΕΤΖΕΒΙΤ. ΚΟΡΟΥΤΟΥΡΚ ΦΑΧΡΙ κ.ά.π. ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ...

KIBRIS BARIS HARREKATI ή KIBRISTA TURK BARIS GUCU. H ειρηνευτική αποστολη των Τούρκων στη Κύπρο...Καμαρώστε Τούρκο βάρβαρο εισβολέα γιουρούκη, φορτωμένο με δώρα ειρήνης

Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΝΟΣ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΚΑΤΑ ΙΕΡΩΝ ΚΑΙ ΟΣΙΩΝ, ΑΠΟΤΥΠΩΜΕΝΟ ΣΕ ΦΩΤΟ ΑΓΓΛΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΛΕΖΑΝΤΑ. ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΌΤΙ ΟΙ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΜΕΣΙΑ ΤΟΥ ...ΑΛΛΑΧ ΠΡΟ ΜΩΑΜΕΘ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ISA MESSIH. ΙΔΟΥ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΙ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΑΔΕΛΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΞΑΝΑΣΤΑΥΡΩΝΕΤΑΙ....ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΊΨΑΤΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΧΩΡΑ. ΓΙΑΤΙ;

ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ/ ALLIES, JUST REMEMBER FIRST WORLD WAR...KALLIPOLI, SEPT. 1915, SLAUGHTER BY BARBARIC TURKS AND GERMAN NAZIS (DEAD 140-150000, INJURED 60-70000 - ENGLISH-FRENCH) etc.WW2, TURKEY HELPED GERMANY A LOT....DARDANELIA, AIRPORTS, PORTS CLOSED FOR ALLIES. AND OPEN FOR GERMANS etc. GREECE AND CYPRUS LOYAL ALLIES AT YOUR SIDE...FOR TODAY, YOU HAVE ALSO BEEN EXPECTING THAT TURKEY WILL BECOME ALLY TO RUSSIA ...DO YOU FEEL GUILTY? FOTO JULY 1941 IN BERLIN (you can see also Hitler s foto). TURKISH NEWSPAPERS, ANATOLI, SON POSTAN AND ALL OTHERS. IN WW 2, MAY 7th AND 22nd APRIL 1944 ...WE REMAIN FRIENDS OF GERMANY!

And please note  allies......LATEST UNGUI IN HERBA / A SNAKE HIDDEN IN THE GRASS.

Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΕΙΤΑΙ ΜΑΚΡΑΝ!!

Όπως διαπιστώνει κάποιος οι ΑΟΖ Κύπρου - Ελλάδας εφάπτονται...

Το Καστελλόριζο - Μεγίστη, απέχει περί τα 150 ν.μ. από Κύπρο. Γείτονες και αδέλφια δηλαδή! Όμαιμοι... Στο Καστέλλι στη Κρήτη το 1974 ( Αλλά καί άλλα αεροδρόμια.), Ελληνικά μαχητικά σύγχρονα αεροσκάφη, με έμπειρους Έλληνες πιλότους και με αναμμένες μηχανές, ήταν έτοιμα να αναχωρήσουν, για να κτυπήσουν τους εισβολείς.

Χρειάζονταν λιγότερο από 40 λεπτά...Τα Ελληνικά επίσης σύγχρονα υποβρύχια Γλαύκος Τρίτων και Νηρεύς, στο στόχαστρο θα είχαν τα τουρκικά αποβατικα σκάφη...σε μία ώρα! Η ηρωική ΑΜΚ, 344 Λοκατζήδες παλληκάρια, με αρχηγό τον Ταγματάρχη ΛΟΚ Γιώργο Παπαμελετίου συμπεριλαμβανομένησ διμοιρίας της Γ΄ΕΜΑΚ 25KΔ (Αμφιβίων καταδρομών) με επί κεφαλής τον ΔΕΑ Δ. Τσαμκιράνη, ο οποίος και έπεσε ηρωικά μαχόμενος με άλλους 32 συμπολεμιστές του, ( Αποσπασματικές πληρ. Αεροπορική Ιστορία τ. 42), από Κρήτη έφτασαν στην Κύπρο υπό αντίξοες συνθήκες και εθελοντικά πολέμησαν δίπλα στους αδελφους Κυπρίους. ( Τα ονόματα των πεσόντων Καταδρομέων και πιλότων ,αναφέρωνται στο βιβλίο, όπως και των υπολοίπων πεσόντων Ελλήνων αξιωματικών και οπλιτών.)

Οι τριακόσιοι του Λεωνίδα....( Search, defenceline.gr ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΝΙΚΗ, όπου αναφέρωνται τα ονόματα των ηρωικά πεσόντων Καταδρομέων, πιλότων, αλλά και τα ονόματα των ηρωικά συμμετεχόντων 344 Ελλήνων καταδρομέων.) Πολλοι από αυτους έχυσαν το αίμα στα τιμημένα χώματα της Κύπρου. Ευγνωμοσύνη ωφείλετε και στους ανπανάληπτους Έλληνες πιλότους, που εξετέλεσαν την αποστολή ΝΙΚΗ. Μια αποστολή αυτοκτονίας που εξέπληξε όλο τον κόσμο. 4 ιπτάμενοι και 29 λοκατζήδες έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι....Τα πληρώματα των ΝΟΡΑΤΛΑΣ καταγράφτηκαν σαν τα ηρωικότερα πληρώματα στην ιστορία την παγκόσμια αλλά και του ΝΑΤΟ. Προσγείωση σε σκοτεινό βομβαρδισμένο Αεροδρόμιο ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά, ούτε ποτέ έγινε, αλλά και ούτε πρόκειται να γίνει. Αυτά έγραψαν και στις στρατιωτικές τους αναφορές ανώτεροι Αμερικανοί πιλότοι αξιωματικοί, που έλαβαν μέρος στον άγριο πόλεμο του Βιετνάμ και απέδωσαν ύψιστες τιμές στους ανεπανάληπτους ηρωικούς Έλληνες πιλότους... Η επιχείρηση αυτοκτονίας ΝΙΚΗ διδάσκεται σχεδόν σε όλες τις Στρατιωτικές Σχολές του κόσμου...

Ακούστε "κύριοι"...Οι Κυπραίοι με τους ολίγους Έλληνες αδελφούς πολέμησαν τις πρώτες μέρες, όταν είχαν σχετικά επαρκή οπλισμό , σαν λιοντάρια και καθήλωσαν τους εισβολείς και τους κατατρόπωσαν. στο χώρο της εισβολής στο 5μιλι της Κερύνειας, όπου εκατοντάδες βάρβαροι Τούρκοι  εισβολείς σκοτώθηκαν, από μια φούχτα ηρωικών Κυπραίων, υπό την ηγεσία εύτολμων  Ελληνοκυπρίων  και Ελλήνων αξιωματικών.

Ας ρίχνατε τουλάχιστον, από αέρος άλλους τριακόσιους λοκατζήδες αλεξιπτωτιστές με επαρκή πρόσθετο οπλισμό και αυτοί με τους Κυπραίους είναι βέβαιον ότι θα έρριχναν στην θάλασσα τους μυρίους βαρβάρους....

Εγκαταλείφθηκα και οι αδελφοί Έλληνες και οι Κύπριοι Έλληνες....

*Αλήθεια ποιος κατέχει τα ονόματα αυτών των μη ριψάσπιδων αξιωματικών       (1974 Κ.Ε./Α.Α.), που έδωσαν την εντολή, για αποστολή των ΝΟΡΑΤΛΑΣ με την  Α` ΜΚ χωρίς να φοβηθούν κυρώσεις;;;; Και σε αυτούς ωφείλωνται τιμές....

ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟ ΕΣΧΑΤΗ ΙΚΕΣΙΑ./ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΧΕΙΡΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ. ΤΟ ΕΙΚΟΝΙΖΟΜΕΝΟ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΠΟΒΑΣΗΣ ΟΠΟΥ ΟΙ ΕΙΒΟΛΕΙΣ ΚΑΤΑΤΡΟΠΩΘΗΚΑΝ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ. ΔΕΚΑΔΕΣ ΟΜΑΔΙΚΟΙ ΤΑΦΟΙ, ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ.....( Π.χ. Ο Τούρκος συνταγματάρχης Καραοσλάνογλου, διοικητής των ειδικών αποβατικών δυνάμεων στο πρώτο κύμα της εισβολής κ.ά.π.) Οι Τούρκοι ποτέ δεν αποκάλυψαν τις τρομερές απώλειες που ειχαν για λόγους γοήτρου (Ούτε και στον Ετσεβίτ.) Ξένοι στρατιωτικοί αναλυτές και ανταποκριτές που έκαναν καταμετρήσεις σε ηρώα και νεκροταφεία στην Κύπρο και Τουρκία, μετά την εισβολή, μιλούν για χιλιάδες. νεκρούς εισβολείς με αδιάσειστα στοιχεία, τα οποία υπάρχουν και θα καταχωρηθούν σύντομα....

Δεκάδες άρματα Μ47 και Μ48 έχασαν οι εισβολείς, από τα λίγα και λιλιπούτεια γερασμένα άρματα της ΕΦ. και αρκετά καταλήφθηκαν από τους ηρωϊκούς μαυροσκούφηδες. Στην φώτο τουρκικό άρμα Μ47 που κατελήφθη από ΕΦ. Μετά από επιδιόρθωση, το άρμα αυτό με πλήρωμα τρείς Έλληνες και δύο Ελληνοκυπρίους, με τα διακριτικά του Τουρκικού στρατού κατορθωσε να εισχωρήσει σε ουλαμό εχθρικών αρματων και να τους επιφέρει όλεθρο και καταστροφή. Μαζί με άλλα τουρκικά άρματα εκτίθεται σε πολεμικό μουσείο. Το πλήρωμα, του έγραψε ιστορία.....Όποιος γνωρίζει τα πραγματικά γεγονότα ας ενημερώσει. Σημείωση: Αναφορές για το πιο πάνω γεγονός, κάντε SEARCH, ΚΑΤΑΛΗΦΘΕΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΑΡΜΑ 1974 ή και ΚΑΤΑΛΗΦΘΕΝΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΑΡΜΑΤΑ 1974

ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟ ΕΣΧΑΤΗ ΙΚΕΣΙΑ./ Η φώτο αυτή τραβήχτηκε στην περιοχή της Μιάς Μηλιάς, από την οποία πρώτα πέρασαν οι Βάρβαροι. Τους κατοίκους Ε/Κυπρίους ηρωϊκούς χωρικούς, αυτού του χωριού τους κατάσφαξαν όπως και άλλους, εκδικούμενοι που υποδέχτηκαν ηρωϊκα τους Τούρκους αλεξιπτωτιστές στις 20 Ιουλίου και με τσουγκράνες, φτυάρια, κυνηγετικά δίκαννα τους αποδεκάτισαν. Ο αγροτικός δρόμος, που φαίνεται, μετά από αξίωση των δόλιων Ειρηνευτών, δεν είχε ναρκοθετηθεί, για να διευκολύνονται οι ίδιοι, στις μετακινήσεις τους....Τον δρόμο λοιπόν αυτό, που ωδηγούσε προς Μεσαόρια, οι ~κύριοι~ τον παρέδωσαν στους Τούρκους εισβολείς, για να τον χρησιμοποιήσουν, για την προέλαση τους, με τα εκατοντάδες τανκς προς Μεσαορία, που ακόμη και με τις ερπύστριες τους καταπλάκωνα αμάχους και γυναικόπεδα...Και οι Ειρηνευτές με εγκληματική απάθεια παρακολουθούσαν, οι συναυτουργοί πρώτου βαθμού...Η φώτο τραβήχτηκε ίσως από τον Τούρκο αναταποκρτή Γκιουνεκσεβέρ ή το πιθανώτερο μάλλον, από το ζεύγος Τζων του BBC και την Χίλαρυ Μπίαρμαν του ABC, οι οποίοι καλά πληροφορημένοι ήταν και για τον χώρο ρίψης των πρώτων αλξιπτωτιστών και ακόμη, για τον χώρο απόβασης, αλλά και κατά την β΄ φάση και το δρομολόγιο των Τουρκικών δυνάμεων, τοποθεσίες από όπου τράβηξαν συνταρακτικό βίντεο και φώτο. Το ζεύγος θετική στάση κράτησε έναντι των ΕΚ και έψεξαν τα εγκλήματα πολέμου των βαρβάρων.....Κατά πληροφορίες οι φιλοκύπριοι Μπίαρμαν, μετά την εισβολή εγκαταστάθηκαν στις ελευθερες περιοχές της Κύπρου...

ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟ ΕΣΧΑΤΗ ΙΚΕΣΙΑ./ Θα ήταν ιστορική παράλειψη να μη αναφερθεί μια ενδεικτική επισήμανση, για το έπος του 1821, ειδικά σήμερα που είναι επίκαιρες οι διεκδικήσεις των Τ/Αλβανών και Τούρκων... Η σημαντική επίκαιρη επισήμανση λοιπόν: Κάποιοι κακοπροαίρετοι, χαρακτηρίζουν Αλβανούς αντί του σωστού Έλληνες Αρβανίτες τους ηρωικούς όμαιμους, ομόθρησκους, ομόγλωσσους Έλληνες καπεταναίους και αγωνιστές...( Και σήμερα αρκετους χαρακτηρισμούς δέχονται και οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΠΡΙΟΙ, ΠΟΝΤΙΟΙ, ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ ΚΩΝΣ/ΤΕΣ, ΔΩΔ/ΣΙΟΙ και άλλοι γνήσιοι Έλληνες) που μιλούσαν διάλεκτο εμπλουτισμένη με Αρχαιοελληνικές λέξεις.. Ειδικά οι Τ/Αλβανοι ειρωνικά ισχυρίζονται ότι ωφείλουμε ευγνωμοσύνη σε αυτούς που το 1821, κατέσφαξαν τον Ελληνικό λαό. Επιλέγω τυχαία σαν παράδειγμα τον θρυλικό Καπεταναίο Μάρκου Μπότσαρη, ο οποίος ήταν Έλληνας Σουλιώτης Αρβανιτόφωνος, χωρίς να έχει καμμία σχέση με Αλβανούς.....Άλλο Αλβανοί και άλλο ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ! Ούτε εξ αίματος, ούτε εξ αγχιστείας, ούτε από πλευρας θρησκείας, ούτε απο πλευράς γώσσας, ΟΥΤΕ....Αν κάποιος αποκαλούσε τον Μπότσαρη Αλβανό η Τουρκαλβανό σίγουρα θα είχε κομμένο το κεφάλι. Για περισσότερα αυταπόδεικτα στοιχεία περί Ελληνικότητας των Ελλήνων Αρβανιτών Search, Έλληνες Αρβανίτες και Αλβανοί .Μπότσαρης κ.ά. Σημείωση: Δηλαδή αν οι Κύπριοι, οι Μικρασιάτες, οι Ίωνες, οι Πόντιοι, οι Δωδεκανήσιοι, οι Κρήτες, οι Ρόδιοι κ.ά. επειδή μιλούν με διαφορετική διάλεκτο αρχαιοελληνικής γνήσιας ρίζας εθεωρούντο ως αλλοεθνείς .... τότε δεν θα υπήρχε τίποτα ΕΛΛΗΝΙΚΟ! Ο Μπότσαρης όταν πρωτοεπισκεύθηκε τα κατεχόμενα Επτάνησα, βρωντοφώναξε...Κανένας Έλληνας δεν αισθάνεται Ελεύθερος, όταν σε Ελληνικά εδάφη κυματίζουν ξένες σημαίες......!

ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟ ΕΣΧΑΤΗ ΙΚΕΣΙΑ./ ΠΡΟΣΦΑΤΗ  ΠΡΟΣΘΗΚΗ

*AΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ ΗΡΩΕΣ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΟΙ.

Μεταξύ αυτών και ο ήρωας αδελφός μου Χριστάκης Αντωνάς. ο οποίος περικυκλώθηκε απο δεκάδες Τούρκους και τάνκς και κανονιοβολήθηκε μαζί με τους άλλους συμπολεμιστές του, αφού προηγουμένως βροντοφώναξε στους βαρβάρους..ότι ..ΕΓΩ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΜΑΙ...,Ημιθανής πλέον και αιματόβρεκτος και χωρίς ούτε  μια σφαίρα, αφού με τους συμπολεμιστές του προκάλεσαν τρομερές απώλειες στους εισβολείς και τρομοκράτες της ΤΜΤ, συνελήφθη με τα άλλα παλληκάρια...Βασανίσθηκαν οικτρά επί διήμερο και ενώ ψυχορραγούσαν  εκτελέσθηκαν εν ψυχρώ....

 Ένορκες μαρτυρίες, από διαφυγόντες, στον απόρρητο φάκελλο του, αλλά και από μαρτυρίες τρομοκρατών του Τζιάους, οι οποίοι, ...μετά την εισβολή, λόγω καταπίεσης των Τούρκων εισβολέων μετανάστευσαν στο Λονδίνο....Εκεί αποκάλυψαν με περηφάνεια στον αγαπητό θείο, αδελφό της μητέρας μου Χριστοφή Κάμπου, ο οποίος μιλούσε άπταιστα την Τουρκική και  προσποιόταν τον ΤΚ από Δρομολαξιά, τα *αισχρά βασανιστήρια που διέπραξαν στους ...γκιαούρηδες αιχμαλώτους στο Παλαίκυθρο...Μεταξύ αυτών , όπως αποκάλυψαν και ο τομεάρχης της ΤΜΤ Turgut,  ο οποίος ήταν εκληματίας δολοφόνος βασανιστής. Μάλλον μιλούσαν,  για τον *Turgut Yenagrali, σαδιστή βασανιστή συγγενή του Ντεκτάς, ο οποίος μέχρι σήμερα ο αμετανόητος βάρβαρος, δηλώνει ..Όταν βασανίζαμε και σκοτώναμε αισθανόμαστε μεγάλη ικανοποίηση...Το να σκοτώνω και να βασανίζω γκιαούρηδες ήταν η τέχνη μου...και άλλα αιμοβόρα...Ευελπιστώ ότι σε  αυτό το κτήνος, η Κυπριακή Δημοκρατία να μην του έχει παραχωρήσει και Κυπριακό Διαβατήριο, για να κυκλοφορεί ελεύθερος και περήφανος..., ενώ θα έπρεπε να εκδωθεί ένα διεθνές ένταλμα σύλληψης του...Πάντως μετά από έρευνα, σύνταξη από Κ.Δ. δεν παίρνει,  όμως του αποδίδεται τιμητική σύνταξη, από το ΤΚ καθεστώς για τα εγκλήματα, που διέπραξε σε βάρος των Ελληνοκυπρίων, όχι μόνο αιχμαλώτων εθνοφρουρών, αλλά και αμάχων, γυναικοπαίδων....

*Ποτέ δεν αποκαλύψαμε τα πιο πάνω στην μητέρα και πατέρα μας.

Όλα τα ονόματα των στυγνών δολοφόνων και βασανιστών είναι καταγραμμένα και τα κατέχω....Τα αποκάλυψαν, συμπατριώτες τους ΤΚ φιλειρηνιστές, οι οποίοι απηύδησαν από τις εγκληματικές αυτές πραξεις των στυγνών εγκληματιών....

* Κανένα δισταγμό δεν θα είχα, αν ο Τούρκος δολοφόνος των παιδών και αδελφών μας, δεν ήταν σήμερα 85 - 87 χρόνων, και ο οποίος ζει μαρτυρικά με πολύχρονα προβλήματα υγείας, που άρχισαν μετά το 1975 και ανίατη ασθένεια σήμερα ( Θεία Δίκη..), ακόμη καιεγώ να τον επικήρυσσα ...και δεν ξέρω τι άλλο.... Και το εννοώ!  Είπανε, να ξεχάσουμε τα εγκλήματα των βαρβάρων, αλλά για αμετανόητους μέχρι σήμερα δολοφόνους αδίστακτους όπως ο Yenagrali και οι όμοιοι του, αυτό θεϊκά, νομικά και  ανθρώπινα  δεν ισχύει

Ο Χριστάκης πριν αφήσει την τελευταία του πνοή...έφτυσε τους ΤΚ βάρβαρους βασανιστές του...Τα ιερά άψυχα σώματα τους, βρέθηκαν σε πηγάδι στην τουρκοκρατούμενη περιοχή μετά από 40 χρόνια...

Έχω αποτυπωμένα στο μυαλό απο το 1974  και θα αναφερθώ σε δύο πρόσωπα, Έλληνες αξιωματικούς, τιμής ένεκεν για την αυτοθυσία τους και τον ηρωισμό τους χωρίς ποτέ να υποβαθμιζω τους άλλους αξιωματικούς και στρατιώτες Έλληνες, που εθελοντικά παρέμειναν στη Κύπρο και πολέμησαν δίπλα στους άοπλους και εγκαταλελειμένους Κυπρίους αδελφούς...Και όπως έγραψε ο ανεκτίμητος Καβάφης, για την μάχη των Θερμοπυλών..Και περισσότερη τιμή τους πρέπει, όταν γνώριζαν πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος και οι Μήδοι θα διαβούν...Τιμή σε όλους τους αδελφούς Έλληνες αλλά και τους ηρωικούς Ε/Κυπρίους που την ζωή τους ώρισαν και φύλαξαν τις νέες Θερμοπύλες της Κύπρου...αλλά στο τέλος ο Εφιάλτης φάνηκε...Οι μύριοι βάρβαροι πέρασαν....

Όσον αφορά τους δύο Έλληνες ταγματάρχες τότε...Ο μεν πρώτος ήταν ο αξιοθαυμαστος διοικητής της κεντρικής εφεδρεία του ΓΕΕΦ, Κατσίμπρας Ευθύμιος, η οποία αποτελείτο από 80 Ελδυκαρίους περίπου, που εθελοντικά επέστρεψαν στη Κύπρο. με ΟΧ/ΓΟ ΛΕΣΒΟ, όταν ήδη είχαν αναχωρήσει για Ελλάδα. Οι υπόλοιποι Ελδυκάριοι ενίσχυσαν τις γραμμές άμυνας της Ε.Φ.

Με εντολή του 3ου Ε.Γ. και με υπογραφή Συν/ρχη Κωνσταντίνου Κοκοράκη, αποσπάσθηκα στην Εφεδρεία σαν υποδιοικητής, με βοηθό τον ανεκδιήγητο Έλληνα αρχιλοχία Μουστάκα Στέλιο και μαζί με τον διοικητή προσπαθήσαμε και να οργανωθούμε κα να ανασυγκροτηθούμε...Για λίγες μέρες υπάχθηκαν στην Εφεδρεία μερικοί αξιωματικοί του Εφεδρικού, Σαλάτας Ευτύχιος κ.ά. και μετά αναχώρησαν προς τιμή τους στις πρώτες γραμμές άμυνα.

Αποστολή της Εφεδρείας ήταν η καθ οιονδηποτε ενίσχυση της Ε.Φ. σε στρατιώτες και οπλισμό που συλλέγαμε από φονευθέντες Τούρκους εισβολείς. Λόγω παντελούς έλλειψης οπλισμού σαν ...ρακοσυλλέκτες ήμασταν...Σε φονευθέντες Τούρκους, η ομάδα του Μουστάκα, ανακάλυψε σακκουλάκια με χασίς και διεγερτικά χάπια...
Επίσης κάποιες άλλες αποστολές, που διαβίβαζε κατευθείαν το 3ο Ε.Γ. ανάλογα με τις ανάγκες....κάτι σαν κλωτσοσκούφι δηλαδή...Σημαντικό ρόλο στις μάχες κόμβου Κολοκασίδη, έπαιξε η εφεδρεία, υπό την διοίκηση του ταγματάρχη Κατσίμπρα, ο οποίος είχε αναλάβει και την διοικηση του 394 Τ.Ε. αν θυμάμαι καλά...

Ο αείμνηστος Κατσίμπρας απεστρατεύθη με τον βαθμό του Ταξίαρχου....Απεθανε 18 Φεβ, 2011.

Το δεύτερο πρόσωπο, που έχω αποτυπωμένο στο μυαλό μου ήταν ο απίθανος Έλληνας ταγματάρχης Αλευρομάγειρος Δημήτριος. Είχε φιλικώτατες σχέσεις με Κατσίμπρα, αφού ήταν και συμμαθητές στην σχολή Ευελπίδων και οταν κάποια στιγμή ζήτησε σχεδόν απεγνωσμένα βοήθεια σε οπλισμό, ο διοικητής έδωσε εντολή άμεσα ένα μικρό απόθεμα τουρκικού οπλισμού, που έχαμε να αποσταλεί. Το παρέδωσα εγώ με Μουστάκα στο ΓΕΕΦ ( Αυτή ήταν η εντολή) και το παράλαβε άν δεν κάνω λάθος ο Κύπριος Ε.Α. Σολωμής Χρίστος...., μετέπειτα βουλευτής της Κυπριακής Βουλής...

Ο Αλευρομάγειρος με τον οποίο διατηρώ φιλικώτατες σχέσει από το 1974, ήταν αυτός που κράτησε σθεναρά το μεγαλύτερο μέρος της Πράσινης Γραμμής Ελληνικό, με το ηρωικό του τάγμα που αποτελείτο κυρίως από ΕΚ  Έφεδρους Αξιωματικούς....Αυτά και άλλα μυριάδες πρέπει να γραφούν...

Ο Δημήτριος Αλευρομάγειρος απεστρατεύθη με τον βαθμό του Αντιστράτηγου ε.α. 

Ναι, οι Εφιάλτες βρέθηκαν....Και οι μύριοι βάρβαροι πέρασαν, αφού πήραν ένα μάθημα περί ελληνικής αρετής και τόλμης από μόλις 300.. ..Ελληνοκύπριους και ολίγους Έλληνες αδελφούς...

Ω, ξειν αγγέλειν τοις Κυπρίοις ότι τήδε κείμεθα....ΕΑΛΩ Η ΚΥΠΡΟΣ!

******ΑΧΡΕΊΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΑΡΆΚΤΕΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΊΖΩ ΤΟΥΣ ΕΛΆΧΙΣΤΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΑΚΑΠΝΟΥΣ, ΠΟΥ ΜΈΧΡΙ ΣΉΜΕΡΑ ΔΗΛΏΝΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ...ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΠΡΟΥ...ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΊΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ....                                                                   ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΤΑΝΕ Η ΑΥΤΟΘΥΣΊΑ ΤΟΥΣ ΠΙΑ, ΣΤΟ ΆΠΕΙΡΟ....ΧΙΛΙΑΔΕΣ *ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΜΑΣ..

ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ...ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ ΗΡΩΙΣΜΟΥ. ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟ ΜΙΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ 82 εκατομ., ΣΙΔΕΡΟΦΡΑΚΤΗΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΗΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ. Η  ΚΥΠΡΟΣ 500χιλ. ΤΟ 0, 0ΟΟ6 %, ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ...ΑΣΕΒΕΙΣ και ΔΟΛΙΟΙ! 

SHAMEFULL VICTORY - UTANC  VERICI ZAFER..ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ. ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙΤΕ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΝΤΡΈΠΕΣΘΕ....,           Στη ΚΎΠΡΟ ουσιαστκά ηττηθήκατε έστω και αν με τον υπέρτερο σιδερόφρακτο στρατό σας, πετύχατε μια ντροπιαστική νίκη, που ελάχιστα απείχε από μια επίσης ντροπιαστική ήττα....( Διαβάστε διεθνή τύπο τότε, αλλά κυρίως αναφορές στρατιωτικών αναλυτών και ειδικά του ΝΑΤΟ..., αλλά και των Ισραηλινών παρατηρητών που παρακολούθησαν από κοντά την βάρβαρη εισβολή σας...Τπάρχουν όλα καταγραμμένα....)

Αναλογισθήκατε ποτέ, αν η Κύπρος διέθετε ανάλογο στρατό, που θα βρισκώσαστε σήμερα; Μάλλον στις άγριες στέππες της βαθύτερης Ανατολης, από  όπου και κατάγεσθε βάρβαροι!

Σταράτα τα λέω στο βιβλίο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΗ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΚΥΠΡΟΣ, αλλά πιο ωμά στον Β τόμο και στο υπο έκδοση ΕΣΧΑΤΗ ΙΚΕΣΙΑ.

Προσθέτω τιμής ένεκεν, παρ όλον οτι στα βιβλία μου, γίνεται ιδιαίτερη μνεία στους ηρωικούς Κύπριους ηγήτορες αξιωματικούς και Εθνοφρουρούς, που συμμετείχαν σε όλες τις μάχες με αυτοθυσία, ότι η ο τρελλός ηρωιμός τους, εξέπληξε και τους παρατηρητές του ΟΗΕ....Δήλωναν οι ΟΗΔΕΣ ....Είδαμε πολλές μάχες..όμως πρώτη φορά είδαμε τόσο τρελλούς να πυροβολούν και  να αντιμετωπίζου τα τάνκς τα αεροπλάνα, τα πλοία των εισβολέων με τυφέκια του ΒΠΠ.....

Ενδεικτικά: Α. Πασιαρδής, Κ. Αχιλλείδης, Γ. Χατζηδαμιανού, Θ. Πιερή, Σαλάτας, Χριστοδουλίδης, Γ. Αζίνας, Πανταζής, Παστελλόπουλος,  Παπακώστας, Χρυσάφης, Σταυρίδης, Ορθοδόξου κ.ά.π.......

Προσθήκη: Ο Κατσίμπρας ήταν διοικούσα σαν δεκανέας Εύελπης στον θάλαμο του Δ. Αλευρομάγειρου.

Ο γιος Κατσίμπρα Ηλίας ακολούθησε την στρατιωτική παράδοση της οικογένειας. Είναι Πλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού.     

 

Προστίθεται ότι στην περιοχή και αλλού έδρασαν επίσης και αρκετοί άλλοι εξτρεμιστές της ΤΜΤ π.χ. ο Μ.Α.Τ., μετέπειτα ΤΚ πολιτικός ( Μαρτυρία του Α.Δ.), επίσης ο Ο.Ο. ΤΚ, πολιτικός τότε, ο ΤΚ λοχαγός Χ.Ο τότε, του Κυπριακού στρατου, ο οποίος δεν δίστασε να βασανίσει ΕΚ συναδέλφους του (Μαρτυρία ΕΚ αξιωματικού Α.Φ,), το στελχος της ΤΜΤ με το παρατσούκλι Κεφάλας Α.,  ο ΤΚ ιατρός από Πάφο Ι.Μ.  ( Μαρτυρία ανθ/γού Τζαβέλλα), ο ΤΚ λοχαγος γιος του Ε.Τ. μπακάλη από την Κερύνεια κ.ά.π.

Πραγματικά δεν θέλω να συνεχίσω και αναξέσω πληγές. Απλά αναφέρω κάποιες ιστορικές αλήθειες, για να μην ξεχαστούν εντελώς...                                              

Όλοι  προσπαθούν να βρεθεί μια ειρηνική λύση...Κανείς δεν είναι κερδισμένος, ούτε ΕΚ, ούτε ΤΚ. Μόνο η Τουρκία....και διανοηθείτε, αν οι ΕΚ ήταν μειψοψηφία του 18% το 1963  (Οι ΤΚ σήμερα 10%) και επιτιθεντο ύπουλα σε ΤΚ  κράτος, που θα ήταν σήμερα; Πουθενά !Όπως δεν υπάρχει πουθενά  καμμιά μειοψηφία στη Τουρκία....        Εν κατακλείδι, ας ευχηθούμε: Ο Θεός να βάλει το χέρι του σήμερα για να επέλθει ειρήνη στο πολύπαθο νησί.....Διότι BELLAQUE MATRIBUS DATESTATE/ O πόλεμος είναι μισητός από τις μητέρες...  που χάνουν τα παιδιά τους. Οράτιος.

================================================================

ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟ ΕΣΧΑΤΗ ΙΚΕΣΙΑ./ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗ

*****ΌΣΟΝ ΑΦΟΡΆ ΤΟΥΣ ΑΘΛΙΟΥΣ, ΠΑΡΑΧΑΡΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΝΔΟΞΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΘΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΕΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ, ΠΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΒΑΝΑΥΣΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΙΣΩΣ  ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΕΡΙΝΥΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΝ...

ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ! ΔΙΟΤΙ ΜΙΑ ΔΙΑΠΡΕΠΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΤΡΙΑ...ΑΠΟΣΤΟΜΩΣΕ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ, ΤΟΝ  ΣΟΥΝΝΙΤΗ ΦΑΛΑΦΙΣΤΗ ΣΟΥΛΤΑΝΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΟΤΑΝ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ...ΕΥΤΟΛΜΑ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ....ΟΤΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΑΤΙ....

ΟΧΙ! Η ΘΑΡΑΛΕΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΕΛΛΗΝΙΔΑ, ΟΥΤΕ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑ...ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ UZAY BULUT...(SEARCH)

ΚΑΙ ΣΕ ΒΑΘΟΣ 100 ΜΕΤΡΩΝ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ, ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ...ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΡΕΙΠΙΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ. ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ  ΘΑ ΦΕΡΕΤΕ ΣΤΟ ΦΩΣ....ΕΛΛΗΝΙΚΩΤΑΤΑ!. ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΥΣ....

ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ  Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ...ΠΡΟΣΘΕΣΕ, ΠΩΣ ΚΑΙ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Η ΘΡΑΚΗ, ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, H ΡΟΔΟΣ, Η ΚΡΗΤΗ, ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ ΚΑΙ ...ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΌΛΟΙΠΑ,  ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟ 1920...ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΕΙΝΑΙ....! ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΤΥΜΒΩΡΥΧΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ....ΙΣΧΥΡΙΣΘΟΥΝ ΌΤΙ ....ΣΩΣΤΟ...ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ....ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ, ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΑΓΟΝΙΔΙΑ...TOTE AYTONOHTA ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΣΤΟΜΙΣΕ ΧΩΡΙΣ ΑΙΔΩ, Ο  ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΑΣΥΓΧΩΡΗΤΟΣ ΝΤΑΝΟΣ...ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΧΤΥΠΟΥΝ ...ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟ Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΕIΤΑΙ ΜΑΚΡΑΝ...ΤΟΤΕ Η ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΕΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ....! ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΟΙ ΑΒΟΗΘΗΤΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΚΥΠΡΑΙΟΙ, ΓΙΑ ΤΟ 1974, ΜΑΛΛΟΝ' ΠΡΕΠΕΙ' ΗΘΙΚΑ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ, ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΒΟΗΘΕΙΑ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΔΩΘΗ ΒΕΒΑΙΑ....

ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΘΕΤΙΚΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΥΤΡΑ - ΠΕΛΛΑ  ( ΠΕΛΛΟΣ = ΤΡΕΛΛΟΣ), ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗ ΑΔΕΛΦΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ... ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΑΓΟΝΙΔΙΑ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΤΕΣ, ΑΣ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΥΦΛΩΣΕΙ....( Παράφραση γνωμικού του σοφού ALBERT GUMUS.)

Δυστυχισμένε μου λαέ, καλέ και αγαπημένε...Πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε...Σολωμός

ΛΥΠΑΜΑΙ, ΑΛΛΑ ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ, ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΩ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ. ΠΕΡΙ ΣΤΑΓΟΝΙΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟΥ...

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ: ΣΤΙΣ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016, ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ  ΕΝΑ ΛΙΒΕΛΛΟΓΡΑΦΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ, ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ GRass, MAYΡΟ ΠΡΟΒΑΤΟ..ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ;  ΓΝΩΣΤΟΣ, ΑΓΝΩΣΤΟΣ  ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΗΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΤΑΝ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΤΟ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ , ΕΓΡΑΨΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΣΥΝΤΑΡΑΞΕ  ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΗΓΗ ΜΟΥ ΑΝΟΙΞΕ...ΔΙΟΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΞΕΣΤΟΜΙΣΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ...ΚΑΙ ΟΜΩΣ...      ( ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ....). 

ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙ...:    Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ..ΧΑΛΙΑ Η ΚΥΠΡΟΣ...Η ΚΥΠΡΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΑΣΧΗΜΕΣ ΧΩΡΕΣ...ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ...ΟΙ ΚΥΠΡΑΙΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΕΛΗΝΕΚΟΥΣ...ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΝΙΣΤΙΚΟ ΜΠΑΛΑΜΟΥΤΙ  ΠΕΡΙ ΜΗΤΕΡΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ..., ΠΗΓΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ...ΟΠΟΤΕ ΠΗΓΑΙΝΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΟΜΟΥΝ,  ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΑΙΟΥΣ ΑΠΛΑ ΤΟΥΣ ΛΥΠΑΜΑΙ, ΟΙ ΚΥΠΡΑΙΟΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΠΑΤΗ ΠΡΩΤΟΙ,ΤΟ ΤΡΟΟΔΟΣ ΕΝΑ ΜΙΖΕΡΟ ΔΑΣΟΣ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΩΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΩ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ...ΟΙ ΚΥΠΡΑΙΟΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΝΟΙΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΩΛΟΣ ΚΑΙ ΒΡΑΚΙ, ΟΥΤΕ ΤΩΡΑ, ( Ειδικά για αυτο το θέμα αλλά και περί  Εθνικών προσφορών της Κύπρου σε όλους τους Εθνικούς αγώνες και την Ελληνικότητας της Κύπρου παραπέμπω στις σελιδες απο 95 - 105,  αλλά και όλη την κειμενογραφία του Βιβλίου ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΗ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΚΥΠΡΟΣ Αν δεν το πήρατε (κύριοι), μπορώ να σας το αποστείλω δωρεάν,,,,,..οχι βέβαια τιμής ένεκεν...αλλά χάριν παιδείας και ήθους! ) Η ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ...λέει ...κ.ά.π. ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΟ ΤΟΥ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΟΥ ΠΕΝΤΑΔΑΚΤΥΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ....ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Ο ΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΟΥ ΣΥΓΧΎΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΝ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΘΗΚΕ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ...;;

Σημ. Στο τέλος και μία κάπως ...απολογητικη σημείωση στην ιστοσελίδας τους....: Ότι το κειμενο, δεν εκπροσωπεί τις ....απόψεις του σαιτ και των αλλων συντακτών...Θα μας τρελλάνουν ή πελλάνουν στα Κυπριακά, πραγματικά..

SEARCH:....GRass, ΜΑΥΡΟ ΠΡΟΒΑΤΟ. Η ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016...ΤΟΥΣ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ  ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ...

Αν κάποιος, λοιπόν είναι ξεδιάντροπος ας σημειώσει τα πιο κάτω. Δεν τα λέω εγώ αλλά, η λαϊκή θυμοσοφία και φιλοσοφία...   Αυτός που είναι ξεδιάντροπος, μάλλον πατέρα ασεβή και μητέρα μοχθηρή είχε. Α.Α./ Τα παιδιά ντροπιάζουν τους γονείς, όταν στον κόσμο συμπεριφερωνται όπως και στο σπίτι τους. Α.Α./ Το μη τραφήναι μη καλώς, αιδώ φέρει. Αριστοφάνης./ Ως εκ τούτου, πάντα μια ομπρέλλα να κρατάς ξεδιάντροπε, για να μην σε βλέπουν οι θεοί. Ευριπίδης...Και με βαση το γνωμικό του φιλόσοφου μας..., παραφράσσω στα Κυπριακά...

Απ` αντροπή, τούτος, που ενι ποδκιάντροπος,  μια μάσκα να φορά, για να μεν  τον θωρούν οι άνθρωποι, αλλά τζιαι μια ομπρέλλα να κρατά Σιειμώνα, Καλοτζιαίρι, καλό τζιαιρό, κακό τζαιρό, ο Θεός να με τον θωρεί.... 

Σημ. Το λιβελλογράφημα συνεχίζει μέχρι σήμερα να επαναδημοσιεύεται. Συνεχίστε..., διότι αυτονόητα εκθέτει και εσάς και τον ή την  δημοσιογράφο που το έγραψε. Από εμένα πάντα θα έχετε τις κατάλληλες απαντήσεις, όταν η πατρίδα μου προσβάλλεται από ανιστόρητους...ΠΑΝΤΑ

Τελικά από ότι πληροφορήθηκα πριν λίγες μέρες, το λιβελλογράφημα,  που δημοσιεύθηκε είναι κάποιας  "δημοσιογράφου" κ. Νατάσσας Μανίτσα, η οποία είναι και chief editor at kissmygrass - GRass .....!  (Oσον αφορά ερμηνεία του ass, σε Αγγλοελληνικό λεξικό...). Αν κάνω λάθος απολογούμαι στην κ. Μανίτσα....Αν δεν κάνω, επειδή αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι η Κύπρος τίποτα δεν έκανε για Ελλάδα...τότε η κ. Μανίτσα ας σημειώσει ότι χιλιάδες Έλληνες Κύπριοι είναι θαμμένοι σε Ελληνικά χώματα...Έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι για να τα υπερασπισθούν, από αρχαιοτάτων χρόνων...Γράφει ο Σουρρής για αυτούς... Κανείς δεν ξέρει που τους έχουν θάψειι/ κανείς δεν πήγε για να κλάψει,/ κανείς δεν έκαψε για αυτούς λιβάνι,/ κανείς δεν έμπλεξε για αυτούς στεφάνι.....

Και ένα τελευταίο συγκινητικό...Όταν η Ελλάδα λοιμοκτονούσε μετά από πολέμους...οι Ελληνίδες Κυπρίες τις χρυσές τους βέρες έστελλαν στην Ελλάδα για να βοηθήσουν τον δοκιμαζόμενο Ελληνικό αδελφό λαό...Η Ελληνική Κυβέρνηση τις ευχαρίστησε με τιμητικό δίπλωμα και με μια χάλκινη βέρα....Η μακαριστή μητέρα μου, μέχρι την τελευταία στιγμή, την φορούσε σαν ηθικό, ιερό κειμήλιο και τιμητικό εύσημο.., ίσως το θεωρούσε και σαν παράσημο, για την απώλεια του ήρωα γιού της Χριστάκη Αντωνά.....(Search, ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΥΠΡΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΎΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ...)

Όταν Έλληνας Πρέσβης θέλησε να τιμήσει Κύπριους βετεράνους που πολέμησαν για την Ελευθερία της Ελλάδας και να τους δώσει τιμητικη σύνταξη, αυτοί ευθαρσώς του είπαν...Έντιμε Έλληνα Πρέσβη...ΟΥ ΠΕΡΙ ΧΡΗΜΑΤΩΝ Ο ΑΓΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ.....

Και αποτυπώστε...ότι ο πηλός ( άνθρωπος ) αν δεν δαρεί ( εκπαιδευθεί - μορφωθεί), ου κέραμος ( ΑΝΘΡΩΠΟΣ!) γίνεται και η αγραμματοσύνη είναι η μάνα όλων των Κακών ...όπως έγραψε και λάλησε ο Πυθαγόρας προ αιώνων....

Τονίζω ότι το πιο πάνω λιβελλογράφημα, /οπως και άλλα ολίγα, για την ηρωική Ελληνική πολύπαθη Κύπρο, για όσο καιρό αναδημοσιεύεται και παραμένει στην σχετική ιστοσέλιδα,  επειδή και εγώ *αρκόπελλος κατά το κυπριακό γίνομαι, όταν η πατρίδα μου απειλείται ή προσβάλλεται εν αδίκω βάναυσα, μου παραχωρείται το ηθικό δικαίωμα να το κοινοποιώ και εγώ αυτούσιο, μαζί με την σχετική μου συνοπτική απάντηση όπου δει! Μπούμεραγκ θα είναι για σας....Θα δημοσιευθεί, ολόκληρο το λιβελλο - γραφικό κείμενο...για να κριθείτε από όλο τον Ελληνισμό.

Θα επιμένω μέχρι τέλους για να αποκαταστήσετε την αλήθεια και αποσύρετε αυτο το βδελυρό κείμενο - άρθρο, πλην βεβαίως, αν δεν αισθάνεσθε ή δεν είστε Έλληνες αδελφοί..... 

( Ίδετε ιστορικό βιβλίο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΗ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΚΥΠΡΟΣ π.χ Κεφάλαιο Γ, σελ. 95, Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΎΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ  κλπ. www.ledrastory.com Δ ΜΕΡΟΣ.)

*Σημ. Το αρκό - πελλός, μάλλον ερμηνεύεται: αρκό, από το άγριο και πελλός-τρελλός. Ας το χαρακτηρίσουμε απλά σαν ...θεότρελλος....

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ "ΚΑΛΑΜΑΡΑΔΕΣ".

Και επειδή μεταξύ άλλων λίβελλων κατά της Κύπρου, οι  ολίγοι δι-άσημοι δημοσιογράφοι χρησιμοποιούν κακοπροαίρετα ένα χαρακτηρισμό, που ερμηνεύουν  ότι οι Έληνες Κύπριοι τον χρησιμοποιούν σαν υβριστικό κατά των αδελφών Ελλήνων, Ελλαδιτών ας τους διαφωτίσουμε λίγο τους αστοιχείωτους.. ..Είναι η λέξη Καλαμαράς..

Λοιπόν, αστοιχείωτοι ο χαρακτηρισμός αυτός είναι τιμητικός. Από τους προπαππούδες μας τον κληρονομήσαμε, όταν οι λόγιοι Έλληνες δάσκαλοι στην απομονωμένη Κύπρο , ερχόντουσαν γιανα διδάξουν την Ελληνική Ιστορία και γράμματα. Είχαν υπό μάλης χαρτί και καλαμάρι, το μελανοδοχείο και τον κονδυλοφόρο γραφής, Theco Calamarium, ερμηνεία που προέρχεται από το θαλάσσιο καλαμάρι του οποίου η θήκη μοιάζει με μελανοδοχείο, η δε μύτη του είναι μυτερή σαν πέννα. Τόσον το μελάνι του καλαμαριού ( Και της σουπιάς), όσον και την σκληρή μυτερή του μύτη τα χρησιμοιποιούσαν οι δάσκαλοι για γραφή....Για αυτό οι Έλληνες  δάσκαλοι, ωνομάσθηκαν από τον απλό λαό της Κύπρου Καλαμαράδες, δηλαδή λόγιοι δάσκαλοι, γραμματιζούμενοι...Που είναι λοιπό το κακό με την ερμηνεία της καθ όλα τιμητικής αυτής λέξης;;;

Ποτέ ο Κυπριακός λαός δεν πρόσβαλε τους Έλληνες αδελφούς. Όταν η *ΕΛΔΥΚ στην Κύπρο έφτασε θα βλέπατε γέροντες Κυπρίους να προσκυνούν τις μπότες των Ελλήνων αδελφών παλληκαριών Καλαμαράδων....όταν η ελληνική Μεραρχία επίσης στην Κύπρο ήρθε με τον Εθνικό ύμνο τα υποδέχτηκαν οι Κυπραίοι , φωνάζοντας Καλώστα Καλαμαρούδκια μας, σήμερα επίσης χιλιάδες Ελληνόπουλα ζουν, εργάζωνται και φιλοξενούνται στην Ελληνική Κύπρο και αυτά τα καλαμαρούδκια σαν παιδιά του τα αισθάνεται ο λαό της Κύπρου.....Αυτά τα ολίγα......προς επιμόρφωση.....

*16η Αυγούατου 1960. Αφιξη ΕΛΔΥΚ στην Ελληνική Κύπρο. Συγκινητική φώτο πιο κάτω.

ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Μην επιχαίρεσθε λοιπόν άσπονδοι φίλοι της ηρωικής Κύπρου...

ΕΣΕΙΣ  που την εγκαταλείψατε, αλλά και ΕΣΕΙΣ,  που ασεβείτε και την λοιδωρείτε ακόμη και μετά την Βάρβαρη Τουρκική εισβολή και την τραγική καταστροφή με τους χιλιάδες ηρωικούς μας νεκρούς...Επί ερειπίων και νεκρών ηρώων, χορούς πανηγυρικούς, χορεύεται....Αιδώς ιερόσυλοι!  Μία λογική απάντηση δώστε, την υπόληψη σας σώστε... και εσείς και άλλοι ολίγοι..., ελάχιστοι..Η Κύπρος έθθα  χαθεί! Δεκάδες κατακτητές την πήρανε, αλλά ντροπιασμένοι φύγανε....Οι Κυπραίοι τζιαι πελλοί ενι, τζιαι πεισματάρηδες, τζιαι εύτολμοι..Θα επιβιώσουν, όπως επιβιώνουν  και αγωνίζονται με αυτοθυσία χιλιάδες χρόνια!  Ακόμη και μόνοι....και ας εγκαταλείπωνται....         

Η Κύπρος εννα χαθεί, όντας ο κόσμος λείψει...Το νιν αντά να τρώει την Κύπρο (Γη), τρώει την Κύπρο, χαρκέται, μα πάντα τζιείνον τρώεται τζιαι τζιείνον καταλιέται ( Search Ποίημα 9η Ιουλίου 1821.) έγραψε ο  Εθνικός μας ποιητής Β. Μιχαηλίδης, αλλά και  ο Στρατηγός Μακρυγιάννης  είπε στον αρχιναύαρχο Δεριγνύ ( Derigny Ann Gautier) πρίν την επική νικηφόρα μάχη των Μύλων όταν του επισήμανε, ότι είναι πολύ  ολίγοι οι Έλληνες για να αντιμετωπίσουν τους μύριους Τούρκους (Μικρό απόσπασμα)...Η τύχη έχει πάντοτε τους Έλληνες ολίγους...παλαιόθεν και ως τώρα όλα τα θεριά πολεμούν,  για να μας φάνε και δεν μπορούν...Τρώνε από μας και μένει η μαγιά...Και οι ολίγοι αποφασίζουν να πεθάνουν . Και όταν κάνουν αυτήνη την απόφασιν, λίγες φορές χάνουν και πολλές κερδαίνουν...Και νίκησαν..... 

Αυτά τα λίγα και άλλα μύρια τιμητικά για την πολύπαθη ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΗ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ...και τον Ελληνισμό..Αλήθεια οι Ερινύες, δεν εμφανίστηκαν μπροστά σας ακόμη;;;

ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΑΣ

ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΤΥΜΒΩΡΥΧΩΝ.

Όσον αφορά και κάποιες άλλες ιστοσελίδες που κατά καιρούς δημοσιεύουν άρθρα καθόλου, τιμητικά για τους ίδιους, διότι προσβάλλουν τον Ελληνισμό της πολύπαθης αδελφής πατρίδας Κύπρου, τους κοινοποιώ την πιο πάνω δέουσα απάντηση ( Π.χ. Zougla, agkidapress, sdna, aek365 κλπ.) και τους παραπέμπω επίσης στο ιστορικό βιβλίο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΗ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΚΥΠΡΟΣ σελ. 95,  Η Ηρωϊκή συμμετοχή των Ε/Κυπρίων σε ΟΛΟΥΣ τους Εθνικούς αγώνες Κεφ. Γ. Θα βρούν απαντήσεις τεκμηριωμένες, που θα διαψεύδουν τις λανθασμένες απόψεις τους περί Ελλήνων Κυπρίων. Μην στήνεται χορούς πανηγυρικούς και εσείς ολίγοι αδελφοί Έλληνες, επί των τάφων χιλιάδων νεκρών Ελληνοκυπρίων εθνομαρτύρων, που την ζωή τους πρόσφεραν για τον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ. Οι χοροί επί ερειπίων, επί μνημάτων, επί ερειπωμένων  εκκλησιών και κατεχόμενων ιερών Ελληνικών Κυπριακών εδαφών ...είναι ιεροσυλία, είναι ντροπή! 

Και τέλος, εφ όσον κατηγορείτε και ειρωνεύεστε ακόμη και αυτή την πραγματικά μουσική Κυπριακή διάλεκτο, τότε κατηγορείστε και τους αδελφούς Κρητικούς, Ροδίους, Αρκάδες, ..Δωδεκανησίους, Αιγαιοπελαγίτες, Ποντίους, Μικρασιάτες κ.ά. Αρχαιοελληνικές ρίζες έχουν ριζωμένες αυτές οι διάλεκτοι...και είναι ο Ελληνισμός μας....( Σελ. 496 - 498 Η γλώσσα μας η Ελληνική - Η Κυπριακή Διάλεκτος)

Αναφερόμενος σε αυτές τις μουσικές ιδιόμορφες διαλέκτους με τις αρχαιοελληνικές ρίζες ο Οράτιος είπε...Η Ελληνική φυλή  γεννήθηκε ευνοημένη με μια γλώσσα εύηχη γεμάτη μουσικότητα...Ο δε Νικηφόρος Βρεττάκος έγραψε...για την μουσική αρμονία επίσης των διαλέκτων αυτών, που εμπεριέχουν γνήσιες  Αρχαίες λέξεις....Όταν κάποτε φύγω από τούτο το φως, θα ελιχθώ προς τα πάνω, όπως ένα ποταμάκι, που μουρμουρίζει...Και αν τυχόν στους γαλάζιους διαδρόμους συναντήσω αγγέλους, θα τους μιλήσω Ελληνικά, επειδή δεν ξεύρουνε γλώσσες...Μιλάνε μεταξύ τους με μουσική.....Και οι μουσικές διάλεκτοι, οι εμπλουτισμένες με πλήθος αρχαίων λέξεων, είναι σήμερα μόνο οι πιο πάνω που ανέφερα και που αποδεικνύουν ρητά και κατηγορηματικά ότι οι Έλληνες που συνεχίζουν να τις μιλούν από τα βάθη των αιώνων είναι γνήσιοι απόγονοι των έδοξων αρχαίων πατέρων μας Ελλήνων ....

Και αν θεωρείτε ξένο σώμα όλους τους Έλληνες, που μιλάνε και τραγουδάνε αυτή την γνήσια Ελληνική διάλεκτο..., τότε δεν υπάρχει τίποτα 

Και τονίζω ξανά.....Αυτοί οι περιφρονημένοι Έλληνες...Οι Μακεδόνες ( Έστι μεν ουν Ελλάς και η Μακεδονία. Στράβων), οι Πόντιοι, οι Βορειοηπειρώτες, οι ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ( Όχι Αλβανοί), οι Κρήτες, Ρόδιοι, Επτανήσιοι, Δωδεκανήσιοι, Μικρασιάτες, Κύπριοι, Αρκάδες κ.ά., είναι οι γνήσιοι Έλληνες με αρχαιοελληνικές ρίζες βαθειές, που δεν ξεριζώνονται....Είναι Φοίνικες μυθικοί και πραγματικοί.....Ούτε νόθα παιδιά του Ελληνισμού είναι, ούτε ετεροθαλείς αδελφοί, ούτε αλλόθρησκοι, ούτε αλλόφυλοι. Με το αίμα τους το Ελληνικό, χειμάρρους χάραξαν στα ιερά τους πάτρια εδάφη με λάβαρο την Ελληνική σημαία στους αγώνες τους υπέρ Ελευθερίας που πολλές φορές τους έκαναν εγκαταλελειμένοι και σφαγιάστηκαν και εκτελέσθηκαν  και απαγχονίσθηκαν με τον Εθνικό Ύμνο στα χείλη....

Το Ελληνικόν εάν όμαιμο τε κα ομόγλωσσον και θεών ιδρύματα τε κοινά και θυσίαι ήθεά τε ομότροπα. Ηρόδοτος

Έσμεν Έλληνες το γένος,ως η τε φωνή και η πάτριος παιδεία μαρτυρεί. Πλήθων.

Τέλος...!

ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟ ΕΣΧΑΤΗ ΙΚΕΣΙΑ./ ΑΥΤΟΣ Ο ΓΟΝΥΠΕΤΗΣ, 90ΧΡΟΝΟΣ ΒΡΑΚΟΦΟΡΟΣ ΛΕΒΕΝΤΟΓΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΥΠΡΙΟΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΑ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΣ, ΣΤΙΣ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1960, ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΔΥΚ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ. ΠΟΤΕ ΣΕ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΔΕΝ ΓΟΝΑΤΙΣΕ, ΤΙΣ ΜΠΟΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΦΙΛΗΣΕ...ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ.....ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΡΙΓΟΣ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ, ΔΕΝ ΔΑΚΡΥΖΕΤΕ, ΕΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΑΔΙΚΑ ΝΑ ΛΟΙΔΩΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ;; ΓΙΑΤΙ;;;; ΤΙΣ ΜΠΟΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΦΙΛΟΎΣΕ... ΔΑΚΡΥΣΜΕΝΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ, ΠΡΩΤΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΕΛΔΥΚ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΑΡΜΠΟΥΖΗΣ, ΕΔΩΣΕ ΠΑΡΑΓΓΕΛΜΑ ΑΛΤ!.... ΚΛΙΝΑΤΕ ΕΠΙ ΔΕΞΙΑ!..... ΠΑΡΑ ΠΟΔΑ!....ΕΠ ΩΜΟΥ!...ΟΠΛΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ....

ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟ 1960.....ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΤΟ 1974, ΠΙΟ ΚΑΤΩ.

1974. ΟΙ ΗΡΩΙΚΟΙ ΕΛΔΥΚΑΡΙΟΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΥΡΙΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ.....ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΡΑΝΙΔΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙ ΣΦΑΙΡΑ ΠΟΛΈΜΗΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΡΟΠΩΣΑΝ ΤΟΥΣ 30ΠΛΆΣΙΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥ....ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΚΙΟΝΕΛΙ, ΕΦΤΑΣΑΝ ....ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΘΗΚΑΝ ...ΜΑΤΑΙΑ ΑΝΕΜΕΝΑΝ ΕΦΟΔΙΑ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ..., ΟΠΩΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ, ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ...

Μια από τις πολλές άγνωστες επικές και λυρικές ιστορίες...Από συγκινητική επική, εκπομπή Μηχανή του Χρόνου. Η Ε/Κ 78χρονη, ηρωίδα Καλλιόπη Αβραάμ, πρόσφυγας από την πρώτη μέρα της εισβολής, από το κατεχόμενο χωριό Λάρνακα της Λαπήθου. Βρήκε καταφύγιο και φιλοξενία στο στρατόπεδο τησ ΕΛΔΥΚ. Ήταν η μάνα των ΕΛΔΥΚΑΡΙΩΝ. Τους μαγείρευε, κουβαλούσε νερό...τους έδινε θάρρος....Όταν το στρατόπεδο ύπουλα βομβαρδιζόταν από σμήνη Τουρκικών αεροπλάνων και χιλιάδες γιουρούκκηδες επιτίθεντο....Ο ηρωικός διοικητής Σταυρουλόπουλος της είπε να φύγει για να σωθεί....Του απάντησε η Λεβεντομάνα Κυπραία Ελληνίδα....Προσέξτε..! Που να αφήσω αυτά τα παιδιά...;;;; Αυτοί οι λεβέντες δεν φοβούνται να πεθάνουν ...και θα φοβηθώ εγώ μια παλιόγρια;;; Και έπεσε μαχόμενη σαν τιμημένος ήρωας στρατιώτης της ΕΛΔΥΚ......Σκοτώθηκε με άλλους 39 ΕΛΔΥΚΑΡΙΟΥΣ και τάφηκε με στρατιωτικές τιμές στο Στρατιωτικό κοιμητήριο Λακατάμιας η εθνομάρτυς μάνα και γιαγιά, αγκαλιά μαζί με τα αγαπημένα της παιδιά, εγγόνια ....Έλληνες ηρωικά πεσόντες....

ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Μια ιστορική ιστοσελίδα, που τιμά ιδιαίτερα τον Ελληνισμό και την Κύπρο, είναι η olympia.gr...Διαβάζοντας τα ιστορικά κείμενα, που δημοσιεύει, συγκίνηση μου έφεραν, ειδικά η δημοσίευση στις  17/2/12 ( Posted Olympiada), με σχόλια αναγνωστών, για Ελληνική Κύπρο που πραγματικά σου προκαλούν πύρρεια δάκρυα.

Σε αντίθεση με τα  ολίγα λιβελλο - γραφικά κείμενα κατά της πολύπαθης Κύπρου, που αγανάκτηση και ντροπή, σε κυριεύει...όταν τα διαβάζεις...

Δυστυχώς για μένα είναι αδύνατο να καταγράψω όλα τα συνταρακτικά σχόλια των Ελλήνων αδελφών, που τιμούν την Ελληνική Κυπρο και είναι καταχωρημένα στο olympia.gr, διότι θα χρειασθώ ολόκληρο βιβλίο. Αυτός ο απλός Ελληνικός αδελφός λαός φιλοσοφεί πατριωτικά, εκφράζει την μεγάλη του αγάπη για την Κύπρο και γράφει. ....Διαβάστε τα στην ιστοσελίδα olympia.gr  17/2/12, όλοι οι Έλληνες της Κύπρου και της Ελλάδας....

Κάντε search: H αγάπη των Κυπρίων για Ελλάδα 17/2/2012. Κάντε κλικ olympia.gr.

Το πιο πάνω τιμητικό μου αφιέρωμα ισχύει και για όλους τους έντιμους ΕΛΛΗΝΕΣ συγγραφείς και δημοσιογράφους, που τιμούν  και συμπαραστέκωνται στην πολύπαθη αδελφή Ελληνική πατρίδα Κύπρο.

Ιδιαίτερες επίσης θερμές ευχαριστίες στους αδελφούς Έλληνες Λεβέντες, όμαιμους Κρητικούς του CRETE-NEWS.GR, που τιμητικά καταχωρούν αποκαλυπτικά κείμενα του ιστορικού βιβλίου ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΗ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΚΥΠΡΟΣ, από το WWW.LEDRASTORY.COM και στους οποίους δωρεάν και τιμής ένεκεν μπορεί να αποσταλεί, το βιβλίο. (Η παραγγελία μέσω του site.) Αποσπάσματα βιβλίου και site ελεύθερα για αναμετάδοση....Είναι ιστορικά κείμενα Εθνικής Πνευματικής ιδιοκτησίας όλου του Ελληνισμού....που δικαιούται ιστορικά, να μαθαίνει την δική του ένδοξη Ελληνική ιστορία....και της Ελληνικής Κύπρου και της Ελλάδας.....

Όποιος έντιμος ιστορικός συγγραφέας, έγραψε βιβλίο, προς τιμή της ηρωικής Κύπρου, ευχαρίστως η έκδοση του βιβλίου του να κοινοποιηθεί και φιλοξενηθεί στην ιστοσελίδα www.ledrastory.com η οποία έχει επισκέψεις περί τις 100 ημερήσια.