«ΕΣΧΑΤΗ ΙΚΕΣΙΑ» Μετά την έκδοση του τελευταίου βιβλίου ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΗ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΚΥΠΡΟΣ, που με μεγάλη επιτυχία κυκλοφόρησε, στην συνέχεια εκδόθηκε συμπληρωματικά, τον Δεκέμβριο 2020, το νέο Ιστορικό, αποκαλυπτικό βιβλίο ΕΣΧΑΤΗ ΙΚΕΣΙΑ, του συγγραφέα Αντώνη Αντωνά, αφιερωμένο στους ηρωϊκούς αγώνες αυτοθυσίας, αλλά και στις εθνικές τραγωδίες του Ελληνισμού. Μια ιστορική, λυρική, αλλά και επική αφήγηση, καταγραμμένη σε 520 σελίδες με βάση την πραγματική αλήθεια και με ντοκουμέντα, που αφορούν ιστορικά γεγονότα, τα οποία ανεξίτηλα βαθιά τομή χάραξαν στην δραματική πορεία της Μεγαλονήσου Ελληνικής Κύπρου και που δυστυχώς τραυμάτισαν την περηφάνεια όλων των Ελλήνων. Θάρσει. Λέγων τ’ αληθές ου σφαλεί ποτε. – Έχε θάρρος· όταν λες την αλήθεια, δεν θα κάνεις ποτέ λάθος. Σοφοκλής Αλλ’ ουδέν έρπει ψεύδος εις γήρας χρόνου. – Κανένα ψέμα δεν αντέχει στο χρόνο. Σοφοκλής Σιγάν την αλήθειαν, χρυσόν εστι θάπτειν. Πυθαγόρας 

Θυμάμαι να διασχίζουμεν όλη την ελεύθερη Κύπρο οδικώς, αλλά και να κάνουμε βόλτες στις παραμεθόριες περιοχές της μοιρασμένης Λευκωσίας και να έχει μια ιστορία κάθε της γωνιά. Σημάδια από σφαίρες και βλήματα διακρίνονται ακόμα σε κάποιους τοίχους, που φανερώνουν την ηρωική αντίσταση του Κυπριακού λαού. Μάχες αυτοθυσίας, μέχρι εσχάτων, τα τελευταία πυρομαχικά, ο εχθρός με τα εκατοντάδες, αεροπλάνα, πλοία, τανκς και τους μυρίους Τούρκους εισβολείς...Οι λιγοστοί Κύπριοι με τα κυνηγετικά, τις τσουγκράνες και τον παμπάλαιο οπλισμό του ΒΠΠ. Ιστορίες για ηρωικούς Κύπριους και Έλληνες αξιωματικούς και Εθνοφρουρούς... Ιστορίες προδοσίας και εγκατάλειψης, που θα έβαζαν πολλούς στην θέση, που πρέπει να τους κατατάξει η ιστορία...και που θα σταματούσαν για πάντα τις διάφορες εκδηλώσεις αποπροσανατολισμού, που στήνουμε κάθε χρόνο στην Ελλάδα, για να ξεχνάμε σιγά, σιγά την μεγάλη προδοσία εις βάρος της Ελληνικής Κύπρου το 74. Επιβεβλημένο ιστορικά πλέον, είναι να γίνονται εκδηλώσεις μνήμης και Εθνικής Ευγνωμοσύνης για την ηρωική εγκαταλελειμένη Κύπρο, διότι όπως ανεξίτηλα η ιστορία κατέγραψε, η θυσία αυτής και μόνο, οπωσδήποτε έφερε και την Δημοκρατία στην Ελλάδα... Αυτό, ίσως μας κάνει να στρέψουμε συνειδητά το βλέμμα μας με σεβασμό και ίσως με ντροπή... Νοτιοανατολικά, σε μια κοντινή αδελφή Ελληνική πατρίδα, χωρισμένη, βιασμένη, λεηλατημένη, προδομένη και καννιβαλισμένη, που ακόμη μέχρι σήμερα έχει το κεφάλι της στο αδηφάγο στόμα της Τουρκίας. Ο Αντώνης Αντωνάς έφεδρος αξιωματικός τότε έπραξε το καθήκον του. Εβίωσε τα ολέθρια γεγονότα, την εγκατάλειψη της πατρίδας του, αλλά και τον ηρωϊκό χαμό του αδελφού του, των στενών του φίλων και συγγενών... όπως όλοι οι Κύπριοι. Το βιβλίο του περιέχει ωμές αλήθειες, αντικειμενικά ιστορικά αποκαλυπτικά στοιχεία και είναι κατάλληλο μόνο, για όσους θέλουν να δουν την αλήθεια κατάμματα και επί τέλους να διαχωρίσουν, την ήρα απ΄ το στάρι. ( Ματθαίος 13.24) Βασίλειος Αντωνάς Συγγραφέας – Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής. ΑΘΗΝΑ. Σαράντα χρόνια μετά, την 1η Αυγούστου 2004, στα αποκαλυπτήρια του μνημείου πεσόντων της επικής νικηφόρας μάχης της Τηλλυρίας το 1964, ο φίλτατος αείμνηστος ηρωϊκός Στρατηγός, ταγματάρχης τότε, ιδρυτής και διοικητής της 31ης Μοίρας καταδρομών, Γεώργιος Καρούσος ανέφερε: «Σας βεβαιώνουμε, νεκροί συμπολίτες μας, ότι είμαστε έτοιμοι να λογοδοτήσουμε για τον απρόσφορο θάνατο σας. Έτοιμοι για όλα, όταν σε λίγο εκμετρώντας τον βίο μας, βρεθούμε απέναντί σας. Αλίμονο στους ανέτοιμους που ζουν με τις ψευδαισθήσεις ότι θα αποφύγουν το κολαστήριο της αδέκαστης ιστορίας, που επέρχεται ως καταλύτης και κριτής αδυσώπητος, για όσα έπραξαν εις βάρος αυτών που τους εμπιστεύτηκαν».

Στο Δ΄ Μέρος τιμητικό αφιέρωμα στον φίλτατο θρυλικό Τομεάρχη της ΕΟΚΑ 55-59, ΡΕΝΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ, τον ΡΩΜΑΝΟ ΤΗΣ ΠΙΤΣΙΛΙΑΣ.

missing74@cytanet.com.cy

Αγαπητέ Αντώνη, Πήρα το μήνυμά σου και σε ευχαριστώ. Μια πρώτη ματιά στο νέο σου βιβλίο «Εσχάτη Ικεσία» με έκανε να δακρύσω για τον ηρωισμό των πατέρων και αδελφών μας, αλλά και για τη σημερινή κατάντια μας. Εύχομαι το βιβλίο σου να είναι καλοτάξιδο και σε σένα υγεία και δύναμη για να συνεχίσεις τη σημαντική προσφορά σου στο δύσμοιρο αυτό τόπο.

Φιλικά

Νίκος Σεργίδης

ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΑΔΗΛΩΤΩΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ.

 

 

Αποκλειστική Διάθεση.

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΠΑΡΓΑ - ΚΥΠΡΟΣ.     

www.parga.com.cy

Βιβλιοπωλεία Γερμανός.

info@germanos-publications.gr       ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. 2310221169

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.

Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ WWW.LEDRASTORY.COM ΚΑΙ CYPRUSHELLENICA.BLOGSPOT.COM, ΔΥΟ ΑΠΛΕΣ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ, ΠΟΥ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ, ΣΕ ΣΥΝΤΟΜΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΑΓΓΙΞΑΝ  ΤΟΥΣ 57000 (!) ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΑΛΛΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΓΚΥΡΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.

Σημειώστε ότι σε δημοσιευθέντα πατριωτικά και ιστορικά άρθρα μας, οι κοινοποιήσεις μέχρι σήμερα ανέρχωνται σε χιλιάδες.  

( Η ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ - ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΑΡΧΙΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ  ΤΟΥ  2020 ) 

ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ, ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ..., ΩΣ ΥΠΕΡΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ, ΑΦΥΠΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ....ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΩΝΤΑΙ.....!

Διαβάστε ενδεικτικά άρθρα στο cyprushellenica,blogspot.com και www.ledrastory.com.

ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ, ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥΣ, ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΩΜΑΣΤΕ  ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΡΤΥΡΙΚΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.....

ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΜΑΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΥΤΟΛΜΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΓΚΥΡΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ, ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΩΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ ΤΙΜΗΤΙΚΑ ΜΑΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΡΘΡΑ.......

ME ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ, TOΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΛΟΥΣ........  

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ  ΤΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ.

WWW.LEDRASTORY.COM  -  CYPRUSHELLENICA.BLOGSPOT.COM

ΙΔΕΤΕ GOOGLE.

Αντώνης Αντωνάς olympia.gr, koukfamily, ethnegersis, efenpress, ellinaspatriotis, the secret real truth, exofitsio, daskalos xipniste, palo, reformer, orthodoxia, taxydromos, , kozanara, odysseiatv, ellinikiafypnisis κλπ.....

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΟΧΗ. 

Επικοινωνία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην αρχή του Ε΄ Μέρους.

Επίσης μέσω  ant.antonas@gmail.com

ΤΗΛ. 0035796523559

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΑΠΟ ΓΕΝΕΣΗΣ ΤΗΣ!

Ο ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ...ΕΙΚΟΝΙΚΟ ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΟ ΤΙΤΛΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ, ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΤΟΥ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΣΕ Ο ΟΛΕΤΗΡΑΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΗΣ ΜΩΑΜΕΘ Ο ΠΟΡΘΗΤΗΣ....ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ....ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΕΣ ΞΕΝΩΝ ΕΔΑΦΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΕΣΗ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ...... ΚΑΙ Η ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ, ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ...ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ....

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΑΠΟ ΓΕΝΕΣΗΣ ΤΗΣ!

ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ!

ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ( Διεθνής έκδοση. )

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

cyprushellenica.blogspot.com  

ΥΠΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ.

ΠΡΟΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΕΥΡΕΣΗΣ - ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ- ΚΕΙΜΕΝΩΝ ( ΙΣΤΟΡΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ-ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ-ΚΥΠΡΟΣ-ΕΙΣΒΟΛΗ 1974 κ.ά.), ΤΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ-ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ  ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ, ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΕΟ BLOG cyprushellenica.bolgspot.com  ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΘΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΥΤΟΥΣΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ κ. ΑΝΤΩΝΑ.

ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ ΣΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ BLOG ΚΑΙ  ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟ READ MORE. ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ  ΕΠΙ ΤΟΥ ΛΙΓΚ . ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΝ ΚΕΙΜΕΝΟ.

ΕΥΕΛΠΙΣΤΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ - ΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΠΕΡΙ ΤΑ 450, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΓΚΥΡΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ.

ΛΟΓΩ ΔΕΚΑΔΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΩΝ  ΣΧΟΛΙΩΝ, ΠΟΥ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΩΣ ΑΔΥΝΑΤΗ, ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ .

(ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ)

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΕ.

 

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ  ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΣΩ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΣΤΟ Ε' ΜΕΡΟΣ Ή ΣΤΟ ant.antonas@gmail.com

================================================

ΕΠΙΣΚΕΥΘΕΙΤΕ ΤΗ ΝΕΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΑΟΓΡΑΦΩΝ ΑΥΤΟΔΙΔΑΚΤΩΝ  ΖΩΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΩΝ.... LAOGRAFIART. Ενδεικτικά πανέμορφα  έργα της πλούσιας λαογραφικής δημοτικής μας Ελληνικής παράδοσης. 

laografiart3.webnode.gr

==================================

 

 

 

Δεκάδες άρθρα, ποιήματα και αποκαλυπτικά κείμενα του Αντώνη Αντωνά, δημοσιεύωνται ΤΙΜΗΤΙΚΑ από τις μεγαλύτερες έγκυρες Ελληνικές ιστοσελίδες με μεγάλη ανταπόκριση....

Κοινοποιούμε ενδεικτικά μερικά και θα ακολουθήσει και η καταχώρηση των υπολοίπων.

Κάντε SEARCH ( google ) με βάση τον τίτλο.

ΕΤΣΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΟΥΡΔΙΣΣΕΣ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΧΤΗΝΗ.

ΑΦΥΠΝΙΣΘΕΙΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΗ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΚΥΠΡΟΣ.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΕΓΝΩΣΑΝ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΜΟΥ.

ΗΡΩΑΣ ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΑΣ.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ.

ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΔΟΛΙΟΙ ΟΛΕΤΗΡΕΣ ΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.

ΟΙ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΤΩΝ ΟΗΕΔΩΝ.

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΤΟΜΗΣ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΗΡΩΕΣ.

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ.

Η ΕΠΙΚΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΛΙΟΠΕΤΡΙΟΥ.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΒΑΣΙΛΗ ΑΝΤΩΝΑ ΓΙΑ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΗ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΚΥΠΡΟ.

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ ( Search,)

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΚΑ ΨΕΥΔΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ.

Η ΜΙΚΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΙΣΑΑΚ ΤΙΜΗΜΕΝΗ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΤΑΣΣΟΥ ΙΣΑΑΚ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΝΟΥΘΕΤΕΙ.

ΟΤΙ ΤΡΑΓΙΚΟ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟ ΣΥΝΕΒΗ ΤΗΝ 20η ΙΟΥΛΙΟΥ 1974,

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΠΡΟΔΙΔΕ ΚΑΙ ΠΡΟΔΙΔΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΥΣ.

ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ( CESA SAVAS),

ΟΙ ΟΛΕΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ - ΚΟΡΑΝΙ.

ΑΠΟΡΡΗΤΟΣ ΧΑΡΤΗΣ JESTINEL. 

ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΜΙΚΡΟΙ ΗΡΩΕΣ.

Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ.

ΤΥΨΕΙΣ ΠΟΛΛΕΣ, ΕΡΙΝΥΕΣ ΣΑΣ ΚΑΤΑΤΡΕΧΟΥΝ. ( ΚΥΠΡΟΣ 3η ΙΟΥΛΙΟΥ 1570 - ΚΥΠΡΟΣ 20η ΙΟΥΛΙΟΥ 1974,)

ΜΗΝ ΕΠΙΧΑΙΡΕΣΘΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΣΠΟΝΔΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΙΚΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ.

ΤΟ 55-59 ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΣΤΑ ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ ΗΤΑΝ ΕΥΤΟΛΜΑ.

ΚΙΤΙΟΝ Η ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ.

ΕΓΩ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΜΑΙ.

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΟΠΛΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΟΛΙΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΑΘΕΜΙΤΟ ΜΕΣΟ.

ΑΥΤΑ ΚΡΥΒΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. Η ΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΑΠΕΙΧΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΗ ΗΤΤΑ.

Ο ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ.

ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΗ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΚΥΠΡΟ. ( ΚΥΠΡΟΣ ΑΘΝΑΤΗ ΨΥΧΗ - ΠΟΙΗΜΑ, ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ Η ΡΩΜΙΩΣΥΝΗ Β, ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ.)

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΔΙΔΥΜΩΝ ΠΥΡΓΩΝ. Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΗΤΑΝ  ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΣΟΥΝΝΙΤΙΚΗΣ ΑΝΤΕΚΔΙΚΗΣΗΣ.....

Η ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΜΩΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ.

ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ, ΟΙ ΗΡΩΙΚΟΙ ΟΜΑΙΜΟΙ, ΟΜΟΓΛΩΣΣΟΙ, ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΙ ΚΑΙ ΟΜΟΓΛΩΣΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. 

H ΑΓΑΠΗ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΓΙΑ  ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. olympia.gr

11η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1996. ΤΑΣΣΟΣ ΙΣΑΑΚ.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΑΣ: ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΗ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΚΥΠΡΟΣ (ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟ)

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ Η ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ........

 

 

Συνέχεια.....

ΤΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑΔΙΑ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΝ ΚΕΙΤΑΙ ΜΑΚΡΑΝ ...ΚΥΡΙΟΙ.

ΕΓΩ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΜΑΙ.....

ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ.....ΗΡΘΑΝ ΝΤΥΜΕΝΟΙ ΦΙΛΟΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ

ΒΑΡΒΑΡΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ 1974. ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ΟΠΩΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΟΝΤΑ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΧΑΡΤΗ.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΤΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ ΜΑΣ.  

ΧΑΡΤΗΣ JESTINEL. TO ONOMA TOY ΑΙΧΜΑΛΩΤΙΣΘΕΝΤΑ ΑΠΟ Ε.Φ. ΤΟΥΡΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ. ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΛΑΥΚΟΥ ΚΛΗΡΙΔΗ  ΣΤΟ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΗ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΚΥΠΡΟΣ σελ. 331. Διευκρινίζω οτι σε κάποιο κείμενο μου κατέθεσα κάποιους άλλους σχετικα με το θέμα αποκαλυπτικούς χάρτες οι οποίοι δεν ήταν Τουρκικοί, αλλά Αμερικανικοί (Kissinger) με βάση τους οποίους οι Βάρβαροι καθωδηγούντο και έπρατταν ανάλογα....Το σημειώνω διότι φίλοι αναγνώστες τους εξέλαβαν ως Τουρκικούς....Σε αγαστή συνεργασία οι Βάρβαροι με τους συναυτουργούς δόλιους συμμάχους....

ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΣ Ή ΚΥΠΡΙΔΑΣ ΘΕΑΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΣΤΗ ΓΛΥΚΟΦΙΛΗΤΗ ΘΑΛΑΣΣΟΦΙΛΗΤΗ ΕΡΩΤΙΚΗ ΚΥΠΡΟ.

ΔΙΓΕΝΗΣ ΑΚΡΙΤΑΣ. Ο ΠΙΟ ΘΡΥΛΙΚΟΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΗΡΩΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.

ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΜΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ. Της Αντωνίας Αντωνά ψυχοθεραπευτριας - Εγκληματολόγου. www.syneidisi.com.gr

ΟΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟ 74, ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ.

ΣΤΑ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ΜΝΗΜΑΤΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ....ή ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΑΦΗΓΗΜΑΤΑ....ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ  ΚΤΥΠΑ Η ΚΑΜΠΑΝΑ...

Η ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟΣ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ

Ο ΕΛΛΗΝΟΛΑΤΡΗΣ ΜΟΝΤΗΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΩΝΑ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΗ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΚΥΠΡΟΣ - ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΤΩΝΑΣ ( Συνταρακτικά σχόλια www.ledrastory.com   Γ μέρος - Αποκαλυπτικά κείμενα Δ μέρος.)

ΤΑ ΗΡΩΙΚΑ ΕΠΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΝΔΟΞΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ.

Η ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Του Βασίλη Αντωνά. 

ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ OLYMPIA.GR ΠΕΡΙ ΦΤΩΧΩΝ ΚΑΙ ΑΣΤΕΓΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΤΙΤΛΟΣ.....ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ

Η απάντηση και αποκάλυψη του Αντώνη Αντωνά.......ΤΙΤΛΟΣ. ΑΣΤΕΓΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Vs ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΙΣΛΑΜ.

FACE BOOK. TO NEO IQ EINAI EYTYXΩΣ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ. Του Βασίλη Αντωνά.

ΜΑ Ο GUNGER ΕΙΠΕ.... Της  Αντωνίας Αντωνά.

ΠΕΡΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ. Επίκαιρα για σήμερα, που ο Ελληνισμός κινδυνεύει να αλωθεί, τα επικά παραδείγματα των ένδοξων προγόνων μας....ΑΦΥΠΝΙΣΘΕΙΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ...

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΣΟΥΝΝΙΤΕΣ ΣΑΛΑΦΙΣΤΕΣ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΦΟΔΡΟΙ ΠΟΛΕΜΙΟΙ ΤΩΝ ΣΙΙΤΩΝ ........

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΑΣΤΕΓΟΙ...ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ ....ΡΕΥΜΑ ...ΤΡΟΦΗ...ΣΤΕΓΗ.

ΠΕΡΙ ΕΛΛΗΝΩΝ ( Α' ΚΕΦΑΛΑΙΟ ) Ενδεικτικά διδάγματα και αποφθέγματα......Νέο.

ΠΕΡΙ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ( Β' ΚΕΦΑΛΑΙΟ )

Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΟΥ ΑΙΑΝΤΑ...του Βασίλη Αντωνά.

Η ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΠΟΥ "ΜΟΛΥΝΕΙ" ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΑΙΜΑ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ 63. ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ. ΚΥΠΡΟΣ.

Η ΓΛΩΣΣΑ  ΜΑΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ

ΤΟΠΟΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ.

Ο ΜΕΓΑΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΥΘΕΝΤΩΝ ΜΕ ΝΟΜΠΕΛ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΕΦΕΡΗ.

ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΧΑΦΤΑΡ.

ΤΟ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΩΝ "ΓΡΑΙΚΩΝ" ΕΛΛΗΝΩΝ. ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΡΑΙΚΟΣ. ΕΓΩ ΓΡΑΙΚΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΓΡΑΙΚΟΣ ΘΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ. Α. ΔΙΑΚΟΣ. ( Διαθέσιμο από 12/1/2020.) ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ.

ΚΥΠΡΟΣ 1974-ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΟ ΝΑΤΟ-ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ-Η ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ......

ΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΗΣ ΡΩΜΙΩΣΥΝΗΣ - ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΝΕΞΙΤΗΛΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

ΑΡΕΡΜΟΝΗ Η ΕΝΔΟΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ-ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΝΟΣ ΚΥΚΛΟΥ-ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΑΠΕΙΡΟ....

ΟΔΥΣΣΕΙΑ. ΟΙ ΣΕΙΡΗΝΕΣ  ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΥΜΒΟΛΑ.  Επίκαιρα μεταφορικά και μεταφερόμενα διδάγματα. Του Βασίλη Αντωνά  Ψυχολόγου - Ψυχοθεραπευτή  - Συγγραφέα.

ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΜΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ. Της Αντωνίας Αντωνά Ψυχολόγου - Ψυχοθεραπεύτριας - Εγκληματολόγου - Συγγραφέως.

 

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟ cyprushellenica.blogspot.com

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΜΕΝΟΥ - ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ, ΠΙΟ ΠΑΝΩ.

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΗ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΚΥΠΡΟΣ. ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΔΙΑΠΡΕΠΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ κ. ΚΑΝΑΚΑΚΗ ΗΡΑΚΛΗ. ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ κ.ά.

Α ΜΕΡΟΣ: ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗ ΕΣΧΑΤΗ ΙΚΕΣΙΑ. ΜΙΑ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ. ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΠΟΙΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ 62, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΘΕΙ ΣΤΟ ΕΣΧΑΤΗ ΙΚΕΣΙΑ ΚΛΠ.

Β ΜΕΡΟΣ: ΕΚΤΑΚΤΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ:  ΠΕΡΙ ΜΙΚΡΟΥ ΗΡΩΑ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ, ΕΟΚΑ Ο ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΤΕΡΟΣ ΗΡΩΑΣ ΤΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ, Ο ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΑΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΓΙΑΛΛΟΥΡΟΣ, ΕΠΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΚΑΙ  ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ.  ( Αποσπάσματα. )                                      

Γ ΜΕΡΟΣ: ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΤΙΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ.

Δ ΜΕΡΟΣ: ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ  ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ.

Ε ΜΕΡΟΣ: E-MAIL EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ Α. ΑΝΤΩΝΑ ΠΕΡΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΝΕΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ,ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΓΕΝΙΑ. ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ:

Α ΜΕΡΟΣ: Ποιητικό αφιέρωμα στην ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΗ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΚΥΠΡΟ.

Β ΜΕΡΟΣ: Λυρικά και Επικά ποιήματα.... ( Αποσπάσματα.)

 Γ ΜΕΡΟΣ: Νέα συνταρακτικά σχόλια αναγνωστών. Κάθε σχόλιο και  αναγνώστης έχει την δική στου ιστορία. Στο τέλος διευκρινιστικό κέιμενο και προσθήκη  Έλληνες Κύπριοι εθελοντές Μακεδονικού αγώνα. ( Όσον αφορά την συμμετοχή των Ελλήνων Κυπρίων σε ΟΛΟΥΣ τους Εθνικούς αγώνες, αναλυτικα στο Κεφ. 3 σελ. 95 του βιβλίου.)

Δ ΜΕΡΟΣ: Απελευθερωτικός αγώνας ΕΟΚΑ 55-59. Επικές απαντήσεις αγωνιστών, όταν οι Άγγλοι τους καλούσαν να παραδωθούν. Ύστατοι χαιρετισμοί, ωδές των ηρωομάνων, στα νεκρά παιδιά τους. Αποκαλυπτικό κείμενο, Τουρκία Vs Ισραήλ, Αιγύπτου, Ελλάδας. Αποστομωτικές απαντήσεις Ισραηλιτών. Μικρό μήνυμα προς Ισραηλίτες, Χάρτης καταγωγής βαρβάρων Τούρκων, Νέες αποκαλυπτικές φώτο και κείμενα, Φωτο υπογραφής συμφωνίας συμμαχίας Τουρκίας - ΝΑΖΙ, Η Κύπρος είναι καθαρόαιμη Ελληνική Πατρίδα και δεν κείται μακράν. Αφιέρωμα σε Έλληνες και Ελληνοκυπρίους Αξ/κους, Αισχρό λιβελλογράφημα κατά της Ελληνικής Κύπρου και αποστομωτική απάντηση....κλπ . 1960 Φώτο, βρακοφόρος Έλληνας Κύπριος γονατιστός καλωσορίζει την ΕΛΔΥΚ. 1974 Η γριούλα, Μάνα της ΕΛΔΥΚ πέφτει ηρωικά μαχόμενη....

Στην αρχή Δ ΜΕΡΟΥΣ καταχωρήθηκε πρόσφατα αντίγραφο, ίσως του πλέον απόρρητου Τουρκικού Στρατιωτικού χάρτη, με αποκαλυπτικό κείμενο, που βρέθηκε στην κατοχή του αιχμαλώτου Τούρκου συνταγματάρχη ειδικών δυνάμεων Jestinel με άλλα απόρρητα έγγραφα. Τά έγγραφα αυτά λόγω της σοβαρότητας των παραδώθηκαν άμεσα στον αείμνηστο Γλαύκο Κληρίδη, ο οποίος ενημέρωσε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, από τους οποίους είχε αμέριστο συμπαράσταση.....

Ε Μέρος. Επικοινωνία, Δήλωση κ. Αντωνά,  Τιμητική καταχώρηση νέων ιστορικών βιβλίων. 

 

 

ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΜΕΣΤΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΤΙΣ 29 ΜΑΙΟΥ, ΕΓΙΝΕ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟ *ΠΑΡΙΔΕΙΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ.

* Παρίδης Μιχαλάκης. Ένας από τους πλέον ένδοξους αγωνιστές της ΕΟΚΑ. Τιμημένος ποιητής και συγγραφέας. Έπεσε ηρωϊκά μαχόμενος.

ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΤΟΥΣ, ΠΑΤΕΡ ΔΑΝΙΗΛ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΙΤΙΟΥ, ΤΟΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ, ΤΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΓΑΠΗΤΗ ΑΝΝΙΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗ.ΣΥ. κ. ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ, ΤΟΝ ΕΠΙΣΗΣ ΦΙΛΤΑΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΖΑΧΑΡΙΑ ΖΑΧΑΡΙΟΥ, TOYΣ ΤΙΜΗΜΕΝΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΠΑΡΙΔΗ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΑΚΗ.

ΣΤΟ ΠΑΝΕΛ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΤΟΥΣ, ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΟΚΑ ΡΕΝΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ, Dr KAΤΣΩΝΗ ΚΩΣΤΑ, ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΓΑΒΡΙΗΛ ΠΑΠΑ, ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΑΝΤΩΝΑ.

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΑΠΕΣΤΕΙΛΑΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΘΕΡΜΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ, ΠΟΥ ΤΙΜΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΗ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΚΥΠΡΟΣ. ΝΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ.

Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΩΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ ΣΕ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΑΣ.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ WWW.LEDRASTORY.COM KAI TΩΝ BIΒΛΙΩΝ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΗ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗ ΕΣΧΑΤΗ ΙΚΕΣΙΑ.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟ ΜΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ - ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΩΝ. ΕΠΙΣΗΣ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟ ΜΟΥ ΓΙΟ ΒΑΣΙΛΗ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ. ΓΡΑΨΤΑ, ΠΑΤΕΡΑ, ΓΡΑΨΤΑ, ΜΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ....

Ζωγραφική εξωφύλλου από Αντώνη Αντωνά.

Αγαπητέ κ. Κανακάκη, τιμάται την Ελληνική Κύπρο και το ιστορικό βιβλίο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΗ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΚΥΠΡΟΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΑΣ

Ο ΗΡΩΑΣ ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΑΣ. ΕΛΑΒΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΝΙΚΗΦΟΡΑ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΙΣΧΥΡΟΥ ΤΚ ΘΥΛΑΚΑ ΛΑΡΝΑΚΑΣ. ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΑΝΙΣΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΚΥΘΡΟΥ. ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΜΥΡΙΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΛΙΓΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥ...ΚΑΝΟΝΙΟΒΟΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΤΑΝΚΣ, ΠΛΗΓΩΜΕΝΟΙ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ, ΒΑΣΑΝΙΣΘΗΚΑΝ ΒΑΡΒΑΡΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΘΗΚΑΝ ΕΝ ΨΥΧΡΩ. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ Ο ΑΝΤΩΝΑΣ ΟΡΘΙΟΣ ΚΑΙ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝΤΑΣ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΕ ....ΕΓΩ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΜΑΙ....( Μαρτυρίες ένορκες διαφυγόντων συμπολεμιστων του.)

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ 600 σελ. ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΗ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΚΥΠΡΟΣ.

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΠΑΘΗ ΕΥΤΟΛΜΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΗΡΩΕΣ ΜΑΣ. ΚΑΤΑΧΩΡΗΜΕΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ. ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ,  ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΥΠΕΡ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΟΥ 1974, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΤΟΥΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ TO ΟΠΟΙΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΠΟ ΑΡΧΕΣ 2019, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΘΕΙ ΜΕΣΩ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ www.ledrastory.com, Mail: cyprustory@gmail.com και ant.antonas@gmail.com.

Θα προσφέρεται αρχικά στην τιμή προσφοράς των 20 Ευρώ με δωρεάν αποστολή εντός Κύπρου - Αντικαταβολή.

Στη Κύπρο το βιβλίο διατίθεται μόνο από τα βιβλιοπωλεία ΠΑΡΓΑ. WWW.PARGA.COM.CY Τηλ. 0035722327740.

Θεσσαλονίκη - Ελλάδα από  ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ  WWW.GERMANOS-PUBLICATIONS.GR  Τηλ. 002310221169 και μέσω των πιο πάνω mail.

Παραγγελία, Ευρώπη και λοιπές χώρες: Μέσω mail.

ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ ΚΑΤΑΧΩΡΟΥΝΤΑΙ ΔΥΟ ΦΩΤΟ, ΦΙΛΤΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΝ ΗΡΩΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ.

ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΩΤΟ Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΦΕΔΡΕΙΆΣ ΤΟΥ ΓΕΕΦ, ΥΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑ ΤΟ 1974 ΣΑΝ ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ, ΤΟΤΕ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΚΑΤΣΙΜΠΡΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ Ο  ΦΙΛΤΑΤΟΣ ΤΟΤΕ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΑΛΕΥΡΟΜΑΓΕΙΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ο  ΟΠΟΙΟΣ ΗΓΗΘΗΚΕ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ. Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΥΓΝΩΜΟΝΕΙ ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ.

ΤΡΙΤΗ ΦΩΤΟ: ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΧΩΡΟΥΣΑ ΕΠΙΣΗΣ ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ ΤΗΝ ΦΩΤΟ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗΤΟΥ ΗΡΩΙΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΟΥΣΟΥ, ΠΡΩΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΑΗΤΤΗΤΗΣ 31ης ΜΟΙΡΑΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΣΠΑΣΘΗΚΑ ΣΤΟ 3ο ΕΓ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΕΕΦ.

Η ΚΥΠΡΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΑΓΙΑ ΤΗΛΛΥΡΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΧΑΡΙΝ ΤΟΥ ΗΡΩΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΡΟΥΣΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΩΝ ΤΟΥ, ΑΠΟΤΙΟΥΝ ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ.

ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΑΠΟΤΙΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΚΑΡΟΥΣΟ. ΟΤΑΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΑΣ ΠΕΡΙΕΒΑΛΕ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΣΑΝ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΩ ΣΤΟ 401 Σ.Ν. ΠΡΟΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΛΟΓΩ ΤΡΑΥΜΑΤΩΝ. 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΗ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ Δ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ.

ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΚΑΤΣΙΜΠΡΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ

ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΑΛΕΥΡΟΜΑΓΕΙΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΑΡΟΥΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ.

Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ WWW.LEDRASTORY.COM ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ. ΤΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΜΕΝΑ ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΒΑΣΙΣΘΗΚΑΝ  ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΥΣΑΡΕΣΤΑ ΕΒΙΩΣΕ Η ΠΟΛΥΠΑΘΗ ΚΥΠΡΟΣ ΤΟ 1974 ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΠΡΙΟΙ....

ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΝΗΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ Η ΟΠΟΙΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΠΕΡΙ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΒΑΣΙΚΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΥΤΟΛΜΟΥ ΑΙΜΑΤΟΒΡΕΚΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΠΟΥ ΜΟΝΟΣ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ. Αντώνης Αντωνάς.

Ω ξειν, αγγέλειν τοις Ελλήσι(ν) και τε Κυπρίοις, ότι τηδε κείμεθα τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι.....

Γράφω όπως μιλώ, μιλώ και γράφω, όπως σκέφτομαι ελεύθερα.

Αντώνης Αντωνάς

ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟ ΕΣΧΑΤΗ ΙΚΕΣΙΑ.

ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΕΝΔΟΞΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.

KAΙ ΑΠΤΟΗΤΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΧΑΡΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΑΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ...ΛΟΓΩ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΝΑ ΛΟΙΔΩΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ....

Άρθρο του Μυρμιδόνα στην Εμπρός, πρόσφατο...

Το Πανεπιστήμιο Μ.Ι.Τ. Massachusets Institute of Technology...στην βάση δεδομένων του, που ονομάζει PANTHEON, αναφέρει τον Ηρόδοτο, τον Όμηρο, τον Θαλή , τον Ηράκλειτο, τον Διογένη κ.ά.π. Έλληνες φιλοσόφους  ως Τούρκους γεννηθέντες στην ~Τουρκική~ Μ. Ασία, η οποία αρχέγονη Ελληνική ήταν και την μολύνουν οι βάρβαροι Τούρκοι κατακτητές.....Μια ανιστόρητη παραχάραξη για την οποία κανείς Έλληνας λόγιος ιστορικός, κανένα Υπουργείο Πολιτισμού και Ιστορίας δεν έχει δώσει μια συντριπτική τεκμηριωμένη απάντηση, στους παραχαράκτες πλαστογράφους της ένδοξης Ελληνικής ιστορίας....Στο τέλος θα μας πουν ότι τον Παρθενώνα μας τον έκαναν δώρο οι ....Τούρκοι, απολίτιστοι βάρβαροι, ο μοναδικός λαός στον κόσμο χωρίς καμία πολιτισμική καταγωγή.....

 

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΗ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΚΥΠΡΟ

ΚΥΠΡΟΣ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΙΑΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑΣ, ΑΝΕΣΠΕΡΟ ΦΩΣ ΣΕ ΦΩΤΙΖΕΙ, ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Τ' ΑΘΑΝΑΤΟ ΝΕΡΟ, ΑΙΩΝΙΑ ΣΕ ΠΟΤΙΖΕΙ. ΟΥΡΑΝΙΑ ΧΩΡΑ, ΑΛΑΣΙΑ, ΔΑΣΟΕΣΣΑ, ΚΟΡΗ ΩΡΑΙΟΤΑΤΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΑΛΛΗΣ, ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΗΡΩΩΝ, ΓΕΝΝΕΤΕΙΡΑ, ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΜΥΘΙΚΟΣ ΑΕΙΘΑΛΗΣ, ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΗΣΟΣ, ΣΤΟΛΙΔΙ ΑΕΝΑΟ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΦΙΛΟΜΕΙΣΤΗΡΑ, ΘΕΙΟΤΑΤΗ, ΙΜΕΡΤΗ, ΕΥΕΛΑΙΟΥ ΤΟΥ ΣΤΡΑΒΩΝΑ ΛΟΓΙΑ, ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΗ, ΩΡΑΙΟΤΑΤΗ, ΘΕΟΓΝΗ ΖΑΘΕΑ ΤΟΥ ΠΑΥΣΑΝΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ, ΕΣ ΤΕΜΕΣΗΝ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ ΜΕΤΑ ΧΑΛΚΟΝ,  ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ, ΕΡΩΤΙΚΗ, ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΔΑΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑ, ΑΜΑΘΟΥΣΙΑ, ΑΣΠΕΛΙΑ, ΑΚΑΜΑΝΤΙΣ, ΑΣΣΕΛΙΑ, ΑΕΙΦΟΡΟΣ, ΚΥΟΦΟΡΟΣ, ΑΘΑΝΑΤΗ ΑΓΙΩΤΑΤΗ, ΔΙΗΝΕΚΗΣ.... ΤΗ ΜΕΣΑΡΚΑ, ΚΕΡΥΝΕΙΑ, ΜΟΡΦΟΥ, ΛΑΠΗΘΩ, ΑΜΜΟΧΩΣΤΩ, ΚΑΡΠΑΣΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΘΑΡΣΙΔΑ, ΗΡΩΙΔΑ ΜΑΚΑΡΙΑ ΝΗΣΩ ΚΥΠΡΩ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΘΕΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΩΘΕΙ. 

Του Αντώνη Αντωνά.

Ερμηνεία κάποιων αρχαίων ονομασιών της Κύπρου.

Ακαμαντίς: Από χερσόνησο Ακάμα. Ιδρυτής ο Ακάμαντας, γιος του ήρωα Θησέα.

Αμαθουσία: Από πόλη Αμαθούντα, όπου λατρευόταν η Θεά Αμαθουσία Αφροδίτη.

Ασπελία: Ίσως παράφραση του Αμπελία. Κατάφυτος από αμπέλια.

Φιλομείστηρα: Πολλά φιλόξενα λιμάνια.

Ευελαίου: Κατά Όμηρον από τα πολλά ελαιόδεντρα, όπως και κατά Στράβωνα ...Εύηνος, Ευνοός, Ευώδης κλπ.

Ιμερτή: Αγαπητή, Ποθητή. Το ιμερτόν, ερωτική επιθυμία....

Θέογνη, Ζαθέα, Θεού γένεση, Ζωή Θεού.

Θαρσίς: Θαρσείς. Κατά Π.Δ. από Ιωάννη, γιο του Ιαφέθ και πατριάρχη του Νώε, που υποδηλώνει προγόνους τους Ίωνες. Παιδί του Ιωάννη και ο Ελισά. Εδώ φανερώνονται και οι γενεαλογικές σχέσεις που είχε η Κύπρος με τους Ίωνες κλπ.

Κυοφόρος: Γενναιόδωρος και για τους ανθρώπους και για την Κυπριακή γη. Κυοφορώ, φέρω στην μήτρα έμβρυο, νέα ζωή....

Μακαρία: Κατά Ξεναγόρα, Πλίνιο, Πτολεμαίο και Στράβωνα. Για τα πλούσια αγσθά τα ευλογημένα. Ο Ευστάθιος αναφέρει, οι πιο ευτυχισμένοι από τους νησιώτες Κύπριοι.

Αλασία:  Μεγάλη Μυκηναϊκή πόλη προϊστορικής Κύπρου κοντά στην Αμμόχωστο. Αλς - αλός = Θάλασσα - γιαλός = Θαλασσοφίλητη.

Κύπρος:  Η κόρη ή γιος του μυθικού βασιλιά της Κύπρου Κίνυρα. ...Κύπρο κληθήναι αυτήν από Κύπρο υιού Κίνυρα ή από ανθούς εκεί πολλού φυομένου Κύπρου καλουμένου...Κύπρου μύρον..Φυτό Κύπρου Χέννα κατά Ευστάθιο....Από τα φύλλα παραγόταν ερυθρά βαφή και από τα φύλλα του το Κύπριον Μύρον.... Στην Παλαιά Διαθήκη η Κύπρος αναφέρεται ως Ελισία και οι Κύπριοι ως Ελισά - Αλασιώτες, που ήταν απόγονοι του Έλληνα Ιάφεφ, όπως οι Κίτιοι, Ίωνες, Ρόδιοι, ενδεχομένως και Κρήτες κ.ά. νησιώτες. Από 18ο αιώνα αλλά και περί τον 14o  αναφέρεταιται η Κύπρος σε αρχαίους πίνακες της Tel-eli-Amama.....( Aρχεία Μαρί). Από Έλληνα βασιλιά Κύπρο, που πάντρεψε την κόρη του Έννη με τον Αχαιό Τεύκρο που μετά τον Τρωικό πόλεμο ίδρυσε και την Σαλαμίνα.....

Το όνομα του Χαλκού Κυπρίτης, Cuprum, Copper....Cypressus sempevirens = Κυπάρισσος ο αειθαλής κ.ά.π.

( Search: Αρχαίες ονομασίες Κύπρου, όπου θα διαπιστώσεται την πλούσια αρχέγονη Ελληνική ιστορία της Κύπρου, όπως π.χ. το Αρχαίο Κίτιο, που ήταν η αρχαιότερη  Ελληνική πόλη......)

 

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΦΩΤΟ ΜΕ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ, ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΚΛΠ. ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΧΩΡΗΜΕΝΕΣ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ,  ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΗ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΚΥΠΡΟΣ,  ΣΤΟΝ ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗ Β' ΤΟΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΣΧΑΤΗ ΙΚΕΣΙΑ. ( Λυρικό - Επικό ιστορικό βιβλίο 360 σελ. με 62 ποιήματα και συμπληρωματικά αποκαλυπτικά κείμενα.)

ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΕΣΧΑΤΗ ΙΚΕΣΙΑ.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

ΑΠΕΙΛΕΣ - ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ  ΑΟΖ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΘΑ ...ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΤΚ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΤΗΣ Β. ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕ ΣΤΟ 10%  ΑΠΟ ΤΟ 18%, ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ 1974....ΟΙ ΑΓΡΟΙΚΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΠΟΙΚΟΙ ΠΛΕΟΝ ΠΟΔΗΓΕΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΥΣ....ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΚ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΚΑΙ  ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΘΟΥΝ ΤΑ ΕΣΟΔΑ 50% - 50% ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ. ΕΛΕΟΣ!

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΜΙΑ  ΧΩΡΑ, ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΝΟΜΑΔΕΣ ΛΗΣΤΑΡΧΟΥΣ ΣΤΙΣ ΣΤΕΠΠΕΣ ΚΑΙ ΑΓΡΙΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΒΑΘΥΤΕΡΗΣ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ, ΠΟΥ ΟΤΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΧΑΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΟΦΙΑ, ΑΥΤΟΙ ΖΟΥΣΑΝ ΣΕ ΣΠΗΛΙΕΣ, ΑΧΥΡΟΚΑΛΥΒΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΔΕΝΤΡΑ...

ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ΜΕ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΑΤΤΙΛΩΝ, ΓΑΛΟΥΧΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΦΑΛΑΦΙΣΤΕΣ ΣΦΑΓΕΙΣ, ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΕΝΑ ΑΙΜΟΣΤΑΓΕΣ ΚΟΡΑΝΙ, ΩΔΗΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΟΥΣ  ΣΟΥΛΤΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΑΔΥΝΑΜΕΣ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΟΠΙΣΘΟΓΥΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΙΣΩ ΑΙΩΝΕΣ, ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ. ΖΟΥΝ ΣΕ ΚΑΤΑΚΤΗΜΕΝΑ  ΕΔΑΦΗ ΠΑΤΡΟΓΟΝΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΛΑΣΠΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΟΤΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΠΟΤΑΜΟΥΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ ΑΘΩΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΥ ΑΙΜΑΤΟΒΡΕΧΕΙ ΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΟΔΙΑ...ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΓΡΑΨΑΤΕ ΤΗΝ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΗ ΣΑΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ....ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΕΣ ΣΑΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ....UTANC VERICY ZAFER....

ΤΑ ΒΡΗΚΑΤΕ ΣΚΟΥΡΑ ΣΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΟ 1974 ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΧΕΔΟΝ ΑΟΠΛΗ ΚΥΠΡΟ, ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ, ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ...*ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΤΡΙΔΑ....

ΚΑΝΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΣΑΣ....ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΡΥΠΕΣ ΚΑΙ ΛΑΒΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ. ΟΥΔΕΝ ΚΑΚΟ ΑΜΙΓΕΣ ΚΑΛΟΥ. ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ  Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΣΑΣ.....ΟΛΗ Η ΥΦΗΛΙΟΣ ΣΑΣ ΚΡΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΡΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΗΔΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΟΠΙΑΣΜΟ ΝΟΙΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΑΣ. ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΕΣ ΡΙΖΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΣΟΦΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ...ΟΥΤΕ ΖΩΕΣ, ΟΥΤΕ ΝΟΜΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΗΘΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ...ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ ΛΟΙΠΟΝ,  ΕΣΤΩ ΚΑΙ  ΑΝ ΠΑΛΙ  ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΘΑ ΦΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΗΔΟΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ...ΕΔΩ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ! ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΆ ΑΚΡΙΒΩΤΕΡΟ ΤΙΜΗΜΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΕΜΩΝ....ΑΛΛΑΞΑΝ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΣΥΓΚΥΡΙΕΣ. ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΚΙΣΣΙΓΚΕΡ, ΑΛΛΑ ΠΟΜΠΕΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΜΙΣΕΙ ΘΑΝΑΣΙΜΑ. EXETE ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΑΣ ΙΣΧΥΡΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΥΠΡΟ, ΙΣΡΑΗΛ, ΑΙΓΥΠΤΟ, ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΝΟΥΝ, ΤΗΝ ΕΟΚ, ΤΟ ΝΑΤΟ.....Ε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. Ο ΚΟΜΠΟΣ ΕΣΠΑΣΕ ΚΑΙ ΤΑ ΧΤΕΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΤΕΝΑ....ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΑΠΟΖΗΤΑΤΕ ΕΙΡΗΝΗ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ. ΕΙΣΤΕ ΕΜΠΟΤΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΑΙΜΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΑΘΩΩΝ ΨΥΧΩΝ...ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ...Ω ΞΕΙΝ ΑΓΓΕΛΕΙΝ ΤΟΙΣ ΕΛΛΗΣΙ(Ν) ΚΑΙ ΤΕ ΚΥΠΡΙΟΙΣ ΟΤΙ ΤΗΔΕ ΚΕΙΜΕΘΑ...

ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ...LATET UNGUI΄S IN HERBA...A SNAKE HIDDDEN IN THE GRASS....

 

ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΕΧΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ. Νεοκλής Σαρρής.

 

*Το δόγμα ότι η Ελλάς αναπνέει με δύο πνέυμονες. τον μεν Αγγλικό, τον δε Αμερικανικόν και δι αυτόν δεν μπορεί να πάθει ασφυξίαν λόγω του Κυπριακού, ίσχυε πάντα και ευελπιστούμε όχι σήμερα.

Ο *Γέρος της Δημοκρατίας Παπανδρέου, το είπε στον Δήμαρχο Λευκωσίας Θεμιστοκλή Δέρβη στις 23 Ιουνίου 1950, μετά την απαίτηση του 97% του Κυπριακού λαού στο Ενωτικό Δημοψήφισμα της 15ης Ιαννουαρίου 1950,  για Ένωση με την μητέρα Ελλάδα...Οι συνέπειες του Εμφυλίου Πολέμου ήταν νωπές και όντως Άγγλοι και Αμερικάνοι ποδηγετούσαν τις Ελληνικές Κυβερνήσεις και συνέχισαν για δεκαετίες, αλλά και συνεχίζουν παρασκηνιακά να τις κατευθύνουν , να τις εκβιάζουν και να προδίδουν τον Ελληνικό απλό λαό.....και επαναλαμβάνω του Σολωμού διδακτικά λόγια...Δυστυχισμένε μου λαέ, καλέ και αγαπημένε. πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε.....

* Σημειώνεται ότι ο Γέρος της Δημοκρατιας, αργότερα σε χαλεπά χρόνια βοήθησε την Κύπρο παντοιοτρόπως ( Αποστολή Μεραρχίας. οπλισμού κλπ)

ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ. ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΜΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ. Δ' ΜΕΡΟΣ.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ. ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ....ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ( ΟΠΩΣ ΕΠΙ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ, Α ΠΠ, ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ κ.ά.) ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΒΠΠ. ΟΤΑΝ Η ΠΛΑΣΤΙΓΓΑ ΕΓΕΡΝΕ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ....ΑΦΟΥ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΗ ΖΗΜΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ....Η ΜΠΑΜΠΕΣΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΩΔΗΓΗΣΕ ΝΑ ΑΠΟΚΗΡΥΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ....ΜΕΜO, ALLIES WW2 AND TODAY BARBARIC TURKEY WILL BETRAY YOU AGAIN!!! ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΜΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ. Δ΄ΜΕΡΟΣ.